Yunet
 

Društvo

Podela paketića u vrtiću u Dolovu

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 26. januar 2023. • 18:12 •

Podela paketića u vrtiću u Dolovu

Uoči predstojećeg praznika „Svetog Save“, školske slave, Ministarka za brigu o porodici i demografiju Darija Kisić posetila je vrtić pri O.Š. „Aksentije Maksimović“ u Dolovu.Tom prilikom podelila je paketiće mališanima iz te obrazovne ustanove.

Pre manje od godinu dana, završena je adaptacija vrtića u Dolovu. Ministarka za brigu o porodici i demografiju Darija Kisić, obišla je novoizgrađeni vrtić u O.Š.“Aksentije Maksimović“ i ovom prilikom podelila mališanima paketiće uoči školske slave.

Ministarka za brigu o porodici i demografiju Darija Kisić

„Ovde sam zaista provela prelepe trenutke, moram da se pohvalim da uoči predstojećeg praznika školske slave „Svetog Save“, dobila sam divne poklone, dobila sam crteže i zaista to su najdragoceniji pokloni, dečijih ruku delo, osim ovih boja tu je uneto mnogo osmeha, mnogo poljubaca, evo pogledajte ruke su mi iscrtane srcima, koja su crtala ova deca. Deca su nešto najvrednije i najlepše što imamo i upravo u druženju sa njima možemo da otkrijemo koje su najbolje i najlepše ljudske vrednosi“.1.40

Podeli paketića u vrtiću u Dolovu prisustvovala je i zamenica gradonačelnika Pančeva Dragana Kuprešanin, koja se osvrnula na uložene investicije u ovaj projekat.

Zamenica gradonačelnika Pančeva Dragana Kuprešanin

„Pre manje od godinu dana uspeli smo da završimo adaptaciju, dela škole „ Aksentije Maksimović“, u kojoj se danas nalazimo i da ove prostorije pretvorimo u vrtić. Na taj način uspeli smo da za 50naših najmlađih sugrađana obezbedimo da vrtić baš pohađaju u svom mestu. Za tu namenu iz budžeta grada Pančeva, izdvojeno je 5 miliona dinara, kao i 2 miliona din. na ime nabavke opreme i sitnog inventara“.0.51

Svoje utiske o uslovima i radu vrtića sa nama su podelile i vd direktorka Jasmina Stanković i glavna vaspitačica Kristina Nikolić.

vd direktorka škole „Aksentije Maksimović Jasmina Stanković i glavna vaspitačica Kristina Nikolić

Samoupravi grada Pančeva, kao mesnoj zajednici koji su donirali,koji su uspeli da brzo otvore ovaj objekat koji mnogo znači roditeljima zbog posla i zbog socijalizacije dece. Uvideli ste i sami da su deca veoma srećna i da se ovde lepo osećaju i da su mnogo naučili, jedno veliko olakšanje za ove meštane i prednost da ne moraju voditi svoju decu u dečiju radost u gradu, nego imaju vrtić koji im je ovde blizu. „Želim da se zahvalim svima koji su danas došli i usrećili naše mališane. Kao što svi znamo dadeci je najbitnije da se druže sa svojim vršnjacima, samim tim otvaranjem vrtića u Dolovu to je i omogućilo. Deca su sa svojim vršnjacima mnogo toga naučili, druže se igraju, kao što i sami vidite kroz mnoge aktivnosti koje smo odradili oni su presrećni“. 2.02

Meštanima Dolova novi vrtić omogućava obezbeđen boravak za njihove najmlađe. Adaptacijom ovog objekta deca su dobila priliku da stiču nova znanja i veštine u društvu svojih vršnjaka.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Budi human - Helena
Privredna akademija Novi Sad