Yunet
 

Društvo

Bogat kulturno umetnički program povodom Svetosavske akademije u Vršcu

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 28. januar 2023. • 17:23 •

Bogat kulturno umetnički program povodom Svetosavske akademije u Vršcu

Sa blagoslovom Njegovog Preosveštenstva episkopa banatskog gospodina Nikanora, sinoć je u Sabornom hramu svetog oca Nikolaja u Vršcu, na dan Svetog Save, održana duhovna Svetosavska akademija pod nazivom „Sveti Sava Srbe voli“.

U Sabornom hramu svetog oca Nikolaja u Vršcu, na dan Svetog Save, održana je duhovna Svetosavska akademija pod nazivom „Sveti Sava Srbe voli“. Program je počeo horskim izvođenjem tropara Svetom Savi, a nakon blagoslova episkopa Nikanora nizale su se molitve, recitali, besede i slavopoj horova i pojaca u čast i slavu Gospoda i našeg Svetog oca Save.

U toku Akademije dodeljene su stipendije koje Zadužbinski fond Srpske pravoslavne crkvene opštine Vršac, tradicionalno dodeljuje najboljim studentima. Posebnu pažnju privuklo je recitovanje najmlađih učesnika, grupe „Smehuljci“ pod mentorstvom Verice Prede. Muzički deo programa upotpunili su i solistički nastupi članova hora.

Na kraju, su horovi „Sveti Teodor Vršački“ i hor Muzičke škole „Josif Marinković“ saborno otpevali himnu, a sa njima je pevala i brojna publika. Program je uredila protinica Violeta Sandić koja je uz pomoć profesorke Marije Vasić Kanački vodila sinoćnu duhovnu akademiju.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena