Yunet
 

Društvo

Lideri po volji naroda nisu po volji Zapada

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 26. februar 2023. • 09:39 •

Lideri po volji naroda nisu po volji Zapada

General major u penziji Mitar Kovač bio je gost ovonedeljne emisije Lice nacije. On je povodom godišnjice sukoba u Ukrajini upozorio na katastrofalne posledice ako Rusija ne ostvari svoje ciljeve.

Godinu dana se navršilo od početka sukoba u Ukrajini. Gostujući u emisiji Lice Nacije Tv Pančeva general major u penziji Mitar Kovač podseća da su kako kaže pojedine bezbednosne službe u Evropi nastale pod uticajem SAD.

Kovač navodi da Rusija ima najveća prirodna bogatsva koja intenzivno istražuje, ali da pre svega u ovom sukobu sa Ukrajinom – čuva svoje vrednosti po svaku cenu. On smatra da ishod rata nije sporan, već njegova dužina trajanja.

Svi lideri koji poštuju volju naroda nisu omiljeni na Zapadu, jer Zapadu trebaju poslušne elite, kaže Kovač. Ovaj general major u penziji smatra da su EU i Nato zapravo instrument SAD, kao i da je pravoslavlje mnogima smetnja.

Kovač je govorio i o tome koliko je sukob u Ukrajini doprineo svetskoj energetskoj krizi.

Prema njegovom mišljenju, Rusija bi pristankom na mirovne predloge koji nisu u skladu sa njihovim ratnim ciljevima, rizikovala da posle nekog vremena ponovo ratuje u Evropi, ali protiv mnogo jačeg protivnika.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Budi human - Helena
Privredna akademija Novi Sad