Yunet
 

Društvo

Pančevu od Pokrajinske vlade 215 miliona

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 22. mart 2023. • 10:22 •

Pančevu od Pokrajinske vlade 215 miliona

Grad Pančevo dobio je od Pokrajnske vlade, Uprave za kapitalna ulaganja 215 miliona dinara za projekte rekonstrukcije ulica Dimitrija Tucovića i Mihajla Obrenovića, kao i za izgradnju fekalne kanalizacije u naselju Karaula. Gradonačelnik Pančeva, Aleksandar Stevanović kaže da će i grad Pančevo izdvojiti sredstva iz bzdžeta za realizaciju ovih projekata.

Pokrajina je iz svog budžeta izdvojila 135 miliona dinara za kompletnu rekonstrukciju Ulice Dimitrija Tucovića, koja je kako je gradonačelnik Pančeva rekao, žila kucavica našeg grada jer spaja Severnu poslovnu zonu sa centrom. Prilikom dodela ugovora gradonačelnik Aleksandar Stevanović je zahvalio pokrajini što je prepoznala značaj ovih investicija za građane.

Jedna od najvećih investicija u državi se upravo nalazi u Pančevu, pričamo o investiciji kompanije ZF u Pančevu a pored njih I kompanija Brose. Ovo je ulica I saobraćajnica koja će biti od velikog znčaja I za ove dve kompanije, kao I za buduće investiture koje planiramo daljim proširenjem Severne industrijske zone. Od velikog značaja I za sve stanovnike ovog dela grada koji će dobiti jednu novu, modernu saobraćajnicu, sigurno kao I ulicu koju smo prošle godine radili uz pomoć Pokrajnske vlade I Uprave za kaptalna ulaganja, Ulicu Cara Lazara: Nadam se da će ova ulica biti tako lepa I konkurenta ulici Cara Lazara I po funkcionalnosti. – istakao je Aleksandar Stevanović – gradonačelnik Pančeva.

Osim Ulice Dimitrija Tucovica, ovim ugovorom je delom podržana i izgradnja Ulice Mihajla Obrenovića, čime Grad Pančevo izlazi u susret i stanovnicama naselja Tesla.

Ovim ugovorom je delom podržano I finansiranje za Ulicu Mihajla Obrenovića, drugi deo ćemo obezbediti iz budžeta Grada Pančeva . Ulica Mihajla Obrenovića je nešto što su naši sugrađani tražili od nas, to je nešto što smo mi kao informaciju dobili od naših sugrađana sa kojima konstatno pričamo I sve što planiramo, planiramo u saradnji sa njima. Prvo razgovaramo sa sugrđanima slušamo šta su njihove potrebe onda stupamo u akciju I realizujemo ovakve stvari. Ulica Mihajla Obrenovića spaja naselja Tesla I centar grada, pre 10 godina rekonstruisana je Ulica Lava Tolstoja, sada je došao rad na Ulicu Mihajla Obrenovića I to ćemo uraditi tokom 2023. I 2024. Godine. – ističe Stevanović.

Na konkursu za finansiranje i sufinaniranje projekata u oblasti zaštite voda gradu Pančevu su odobrena sredstva za izgradnju feklane kanalizacije u naselju Karaula.

Gradonačelnik Aleksandar Stevanović istakao je da će iz gradskog budžeta biti izdvojeno 120 miliona dinara za igradnju kišne kanalizacije u naselju Strelište, time će biti rešen višegodišnji problema građana ovog naselja. On je najavio da se uskoro očekuje raspisivanje javne nabavke za ovaj posao.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena