Yunet
 

Društvo

Promocija policijske profesije i srednje škole MUP-a

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 22. mart 2023. • 11:33 •

Promocija policijske profesije i srednje škole MUP-a

U OŠ “Nikola Tesla” u Vinči danas je održana promocija policijske profesije i Srednje škole unutrašnjih poslova „Jakov Nenadović“, prilikom koje je prikazan rad organizacionih jedinica. Promociji je prisustvovao i Ministar odbrane Bratislav Gašić.

Državni sekretar u Ministarstvu unutrašnjih poslova Željko Brkić naveo je da je značaj škole u promovisanju vrednosti kao što su drugarstvo, razumevanje, solidarnost, strpljenje, humanost i odgovornost.

Direktor osnovne škole „Nikola Tesla“ Dragoljub Gačić istakao je da je siguran da će iz ove, ali i narednih generacija đaka, neko poželeti da se bavi časnim poslom pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova.

Policajac je jedino zanimanje koje do sada nije imalo svoju srednju školu, a zahvaljujući Ministru Gašiću posle 15 godina ova škola iznedriće nove pripadnike MUP-a, kaže Žarko Jelača zamenik načelnika centra za osnovnu policijsku obuku.

Vežbe koje su izvodili pripadnici policijskih snaga uključivale su situacione vežbe hapšenje lopova, vežbe sa dresiranim psima, traženje opijata u prtljažnicima, a mladi pripadnici policije predstavili su se vežbama u kojima su pokazivali borilačke veštine, koje su demonstrirali i pripadnici Specijalnih jedinica MUP-a.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena