Yunet
 

Društvo

Učenici O.Š. „Jovan Jovanović Zmaj” polagali probni završni ispit

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 25. mart 2023. • 15:50 •

Učenici O.Š. „Jovan Jovanović Zmaj” polagali probni završni ispit

Učenici osmog razreda osnovne škole “Jovan Jovanović Zmaj” polagali su probni završni ispit iz srpskog, odnosno maternjeg jezika i iz izbornog predmeta. Pripreme učenika osmog razreda za probni završni test trajale su od početka školske godine. Učenici kažu da je najteži bio probni ispit iz matematike, ali da su ipak zadovoljni rezultatom.

Osmacima u OŠ‚‚Jovan Jovanović Zmaj “ u Pančevu, kako kažu, probni završni test iz maternjeg jezika ondosno Srpskog nije zadao velike muke. Sadržao je 20 zadataka, a đaci su imali na raspolaganju dva sata. Ujedno, to je prilika da učenici procene koliko su u ovom trenutku spremni za završni ispit, kako bi imali vremena da upotpune svoja znanja.

Ovo je prva generacija učenika koja će umesto kombinovanog testa, kao treći test, polagati jedan od pet predmeta po izboru. Probni završni ispit, značajan je za stvaranje uvida u stvarno znanje učenika, navodi Marija Stanojević, učitejica ove školske ustanove. Značajnu podršku, kako kaže, u pripremi za pologanje i za upis u srednju školu đacima nastavnici nastoje da pruže kroz intenzivnu pripremnu nastavu,razovrsna testiranja i savetovanja.

Svi učenici imaju dovoljno vremena da se pripreme i obnove gradivo, i da bez treme samouvereno pristupe završnom ispitu koji će biti održan u junu .

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Budi human - Helena
Privredna akademija Novi Sad