Yunet
 

Društvo

Rekonstukcija Ulice Mihaila Obrenovića

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 31. mart 2023. • 11:30 •

Rekonstukcija Ulice Mihaila Obrenovića

U ponedeljak počinje izvođenje radova na rekonstrukciji Ulice Mihaila Obrenovića na delu od ulice Graničarska do Ulice Milke Marković u drugoj fazi radova i Ulica Oslobođenja. Završetak radova zavisno od vremenskih uslova planiran je za 90 radnih dana.

Žitelji naselja Tesla mogu biti zadovoljni jer posle dogovora sa predstavnicima Lokalne samouprave I Sekretarijata za investicije Grada Pančeva od ponedeljka počinju radovi na rekonstrukciji saobraćajnice Mihaila Obrenovića od ulica Milke Marković do Graničarske koja decenijama nije rekonstruisana. Gradska menadzerka Maja Vitman najavila je početak radova od 3 aprila koji će se odvijati u nekolko faza.

Kompletna rekonstrukcija ulice Mihaila Obrenovića od Graničarske do Odslobođenja.Ovo je jedna od centralnih ulica za žitelje Tesle u neposrednoj blizini ove ulice su Zdravstvena stanica I škola.Ovo je žila kucavica, zahvalila bih se svim građanima na razumevanju.Prilikom samih radova da koriste alternativne pravce kako bi moglo nesmetano da se radi.

Radovi na rekonstrukciji saobraćajnice Mihajla Obrenovića na delu ulice od Milke Marković do ulice Graničarske obuhvatiće Kompletnu rekonstrukciju vodovodne i fekalne kanalizacije.,rekonstrukciju elektrokanalizacije postavljanje novog javnog osvetljenja.Takođe I kompletnu rekonstrujkciju trotoara .

Kolovoz širine 6 metara za dvosmerni saobraćaj sa svim kolskim priključcima za objekte u ulici, nove pešačko staze širine 1,6 -2 metara sa obe strane ulice.

– Izvešće se radovi na rekonstrukciji vodovodne mreže, fekalne kanaliacije kao i njihovih priključaka .

– Izvešće se radovi na rekonstrukciji javnog osvetljenja pri čemu će se postaviti savremene svetiljke sa „LED“ tehnologijom.

– Izvršiće se ozelenjavanje slobodnih površina, sadnjom stabala, ukrasnog šiblja i i travnjaka.

Prilokom samog izvođenja radova planira se fazna rekonstrukcija dela ulice Mihaila Obrenovića kako bi se omogućilo građanima naselja Tesla nesmetani prilaz do svojih objekata. U prvoj fazi izvodiće se radovi na delu ulice Mihaila Obrenovića od ul. Milke Marković do ulice Petra Kočića. U tom delu će se izvoditi hirotehnički radovi i radovi na trotoarima. Po završetku ovih radova, sledi druga faza radova u ulici Mihaila Obrenovića od ulice Petra Kočića do ulice Radoja Domanovića gde će se takođe izvoditi hidrotehnički radovi i radovi na trotoarima. Poslednja treća faza radova podrazumerva hidro tehničke radove i radove na trotaoarima u ulici Mihaila Obrenovića od ulice Radoja Domanovića do ulice Graničarska.

– Nakon završetka hidrotehničkih radova i radova na trotoarima u ulici Mihaila Obrenovića nastaviće se sa izvođenjem radova na saobraćajnici (kolovoznoj konstrukciji i završnim slojevima kolovoza) , javnom osvetljenju i završnim slojevima trotoara, po fazama kako su se izvodili predhodni hidrotehnički radovi.

Gradska menadžerka istakla je izuzetno dobru saradnju sa Autonomnom pokrajinom Vojvodine putem uprave za kapitalna ulaganja za drugu fazu radova koja se odnosi od Milke Markovića do Oslobođenja.

Da bi građanima ulice Mihaila Obrenovića obezbedili blagovremene priključke na infrastrukturu kao i priključke budućim potencijalnim investitorima, potrebno je da MZ “Tesla“ informiše građane i izvrši anketu o kako bi se traženi priključci izveli pre početka radova na rekonstrukciji ulice. Posebno je važno da nakon završetka rekonstrukcije ulice u trajanju od 2 godine neće biti dozvoljeni radovi na rasopavanju ulice radi priključenja na komunalnu infrastrukturu“. Zaključila je Maja Vitman, gradska menadžerka.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena