Yunet
 

Društvo

Marko i Dragan se vratili iz inostranstva i objasnili šta to ima u Srbiji, a nema u svetu!

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 30. mart 2024. • 17:55 •

Marko i Dragan se vratili iz inostranstva i objasnili šta to ima u Srbiji, a nema u svetu!

Putevi širom naše zemlje povezuju ljude i omogućavaju da brojni bajkoviti predeli budu dostupni svakome od nas ma gde živeli

Da se u Srbiji sve više gradi i da se ubrzano razvija i modernizuje, a njen napredak je očigledan u svim oblastim, najbolje svedoči podatak da sve više onih koji su je nekada napustili, vraćaju u nju.

Srbija je zemlja bogata prirodnim lepotama, sa velikim brojem kulturnih i istorijskih znamenitosti. Gde god se uputite naićićete na srdačne domaćine, nasmejane ljude i ukusnu hranu. Putevi širom naše zemlje povezuju ljude i omogućavaju da brojni bajkoviti predeli budu dostupni svakome od nas ma gde živeli.

Vratili se iz inostranstva u Srbiju

Upravo takav primer su Marko Janić i Dragan Kruščić koji su se iz inostranstva vratili u Srbiju.

Mreža auto-puteva u Srbiji se u poslednjih 10 godina konstantno širi. Kompletiran je pravac ka Severnoj Makedoniji i Bugarskoj; Izgrađen je auto-put Miloš Veliki do Čačka, a do kraja 2024. godine biće završen deo do Požege. Uveliko se gradi Moravski koridor koji će povezati istok i zapad Srbije. Krajem 2023. godine u saobraćaj je puštena deonica od Pojata do Kruševca, a do kraja godine auto-putem će se stizati od Čačka do Kraljeva. Kako bi rokovi bili ispoštovani radnici vredno rade. Uspeh zavisi od čoveka i ova priča dočarava da samo neko ko voli svoju zemlju i veruje u nju može da uradi puno, bude nasmejan i uspešan u svemu što radi.

Dragan više od sedamnaest godina upravlja bagerom, rodom je iz Ivanjice, a živeo je i radio godinama u Nemačkoj.

Marko je inženjer, deset godina je u građevini, a pre toga je bio u mašinstvu, rodio se u Kraljevu, radio je u nekoliko evropskih država poput Belgije i Španije i čak osam godina u Rusiji. O svom poslu, kolegama, ali na prvom mestu otadžbini imaju samo reči hvale.

Došli su raspoloženi, da kako kažu grade puteve i koridore, ali i dom i porodicu u Srbiji u kojoj su se rodili i poseban akcenat stavljaju na to da žele da doprinesu svim svojim snagama i mogućnostima u svojoj oblasti rada da Srbija ide napred.

I Marko i Dragan su pohvalili mogućnosti koje Srbija ima za posao, ali i ulaganja u infrastrukturu, puteve i shodno svojoj struci u opremu i mehanizaciju, kao i održavanje mašina na kojima rade.

Srbija je jedinstvena

Marko je životni put posle završenog fakulteta vodio ka građevini. I Dragan i Marko su složni u tome da ono što Srbiju izdvaja u odnosu na brojne zemlje u kojima su živeli i radili su, kako navode porodica, klima, prijatelji, sve najvažnije što im je potrebno imaju upravo ovde-kod kuće.

Ostatak svog života planiraju da provedu u Srbiji i svojim primerom utiču na one koje su pre nekoliko decenija otišli, ističući u glas: „Kod nas u Srbiji može lepo da se radi i zaradi i vidimo i dalju budućnost ovde“.

Izvor:24Sedam.rs

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Budi human - Helena