Yunet
 

Društvo

Učenici Mašinske škole u Pančevu su na svim takmičenjima jedni od najboljih

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 2. maj 2024. • 10:51 •

Učenici Mašinske škole u Pančevu su na svim takmičenjima jedni od najboljih

Učenici Mašinske škole Pančevo sa četvorogidšnjih obrazovnih profila ostvarili su izuzetne rezultate na regionalnim takmičenjima i plasirali se na republička. Takmičenja će u zavisnosti od obrazovnog profila biti odžana 10. i 11. maja u Zemunu i 17. i 18. maja u Pirotu.

Velimir Paunković i Marko Filipov učenici su Mašinske škole Pančevo na smeru za kompjutersko konstruisanje. Na nedavno održanom regionalnom takmičenju u Bečeju izborili su plasman na republičko takmičenje koje će biti održano 17. i 18. maja u Pirotu.

– Očekujem na republičkom da uradim zadatke bolje nego na regionalnom takmičenju jer ću se potruditi da dam svoj maksimum ,rekao je Velimir Paunković.

– Za republičko takmičenje se nadam da ću imati lepo iskustvo kao što sam imao i u Bečeju, a lično mislim da ću morati da se pripremim mnogo više ,rekaoa je Marko Filipov

Učenici sa smera tehničar za kompjutersko upravljanje Aleksa Broščinjac, Aleksa Božić, Ognjen Voštić, Ognjen Šoškić i Stanko Oparnica takođe u drugoj polovini maja putuju u Pirot na republičko takmičenje i veruju da će ostvariti dobre rezultate.

– Gledaćemo da iz svake kategorije uzmemeo po prvo i drugo mesto, bićemo skromi a na takmičenje putujemo u Pirot 17. i 18. maja, rekla je Aleksa Božić.

Sa smera tehničar mehatronike dve ekipe Mašinske škole su se takmičile. Na regionalnom takmičenju Ilić Dragan i Ilić Aleksa bili su prvi, dok su Nemanja Marjanu i Andrej Kreculj zauzeli drugo mesto. Oni će u Zemunu pokušati da osvoje neku od nagrada.

– Cenim da će na republičkom biti veća konkurencija i da će biti teže. Za takmičenje treba da se napravi robot, ali i da se programi da obavi zadatke, rekao je Dragan Ilić.

Prema rečima nastavnika mašinske grupe predmeta Svetislav Sekulić u Mašinskoj školi Pančevo uvek imaju velika očekivanja od svojih učenika.

– Takmičenja su specifična, tu ima i treme i svega. Jako smo zadovoljni, prošle godine smo imali 5 učenika ove godine imamo 6, idemo u Pirot na dva dana. Mi hoćemo da se lepo provedemo i družimo, da se upoznaju a rezultati su u drugom planu, jer to je trenutak inspiracije kao i svako takmičenje rekao je Svetislav Sekulić – nastavnik mašinske grupe predmeta.

Učenici Mašinske škole Pančevu su na svim takmičenjima jedni od najboljih. Zato u velikom broju slučajeva posle završene srednje škole upisuju prestižne fakultete, a mnogi odmah pronađu i posao.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Budi human - Helena