Yunet
 

Društvo

Nova zgrada u okviru Gimnazije „Uroš Predić“ biće u funkciji od septembra

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 9. maj 2024. • 16:44 •

Nova zgrada u okviru Gimnazije „Uroš Predić“ biće u funkciji od septembra

Nova zgrada u okviru Gimnazije „Uroš Predić“ u Pančevu biće u funkciji od septembra školske 2024/2025. godine. Novi objekat veličine 981 metara kvadratnih obuhvataće, između ostalog, amfiteatar, kabinete za fiziku, hemiju i informacione tehnologije, kao i biblioteku i zbornicu. Na radove na zgradi Gimnazije u prethodnim godinama Grad Pančevo uložio je 163 miliona dinara.

Nastavno osoblje i učenici Gimnazije „Uroš Predić“ uskoro će moći da koriste novu zgradu u okviru ove pančevačke obrazovne ustanove. Novi objekat, površine 981 kvadratni metar, već je u poodmakloj fazi izgradnje i obuhvataće dvanaest novih prostorija, navodi gradonačelnik Pančeva, Aleksandar Stevanović.

– Upravo u razgovorima sa nastavnicima i direktorkom gimnazije uvideli smo da postoji velika potreba u našoj gimnaziji, instituciji od izuzetnog značaja za grad Pančevo, instituciji koja ima tradiciju od 160 godina, da postoji potreba da izgradimo novi prostor i stvorimo nove kapacitete, kako bi gimnazija mogla da nastavi da bude ono što ona danas jeste, a to je jedna od najboljih obrazovnih institucija na ovim prostorima, rekao je Stevanović.

U prizemlju nove zgrade nalaziće se amfiteatar, kao i kabineti za fiziku i hemiju, u kojima će đaci obavljati vežbe. Posebna pažnja biće posvećena kabinetima za informacione tehnologije na prvom spratu, na kojem će biti smeštene i zbornica i biblioteka, objašnjava Stevanović.

-Pančevačka gimnazija je institucija koja je iznedrila neke od najvećih srpskih umova, Mihajla Pupina, Uroša Predića, Miloša Crnjanskog, i naša obaveza je da ovu školu maksimalno podržimo kako bi stvarala nove umove, nove Crnjanske, nove Pupine, nove Prediće, i to zaista jeste Pančevo sutra.

Za radove na pančevačkoj gimnaziji, a koji, pored izgradnje dodatnog objekta, uključuju i uređenje dvorišta i sistema grejanja i rekonstrukciju fiskulturne sale, u prethodnim godinama grad Pančevo izdvojio je 163 miliona dinara. Nova zgrada se nalazi u završnim fazama izgradnje i očekuje se da radovi budu dovršeni u roku i da objekat bude u potpunosti operativan od početka naredne školske godine.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Budi human - Helena