Yunet
 

Društvo

Održana tribina “Prevencija nasilja u školama  – saradnja sa roditeljima”

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 15. maj 2024. • 15:52 •

Održana tribina “Prevencija nasilja u školama  – saradnja sa roditeljima”

U Velikoj Sali zgrade Gradske uprave Pančevo održana je tribina pod nazivom “Prevencija nasilja u školama – saradnja sa roditeljima”, koju je organizovao Tim za prevenciju i zaštitu dece i učenika od nasilja, zlostavljanja i zanemarivanja.

Na tribini su govorile mr Tatjana Božić, koordinatorka Tima, Ivana Raičković, psiholog u OŠ “Branko Radičević” i Marina Gvero, predstavnica Policijske uprave Pančevo, mlađi kriminalistički inspektor za prevenciju i suzbijanje maloletničke delikvencije u Policijskoj upravi Pančevo, o načinima i mogućnostima korišćenja nacionalne platforme za prevenciju i suzbijanje vršnjačkog nasilja “Čuvam te”.

Tribina pod nazivom “Prevencija nasilja u školama – saradnja sa roditeljima”, u organizaciji Tima za prevenciju i zaštitu dece i učenika od nasilja, zlostavljanja i zanemarivanja u gradu Pančevu održana je u Velikoj Sali zgrade Gradske uprave Pančevo.

Tribini su prisustvovali članovi Tima iz svih relevantnih ustanova koje se bave vaspitanjem, obrazovanjem i prevencijom, ali i ustanova koje se bave intervencijom. Tatjana Božić, koordinatorka Tima i članica Gradskog veća zadužena za obrazovanje, naglasila je da je osnovni cilj ovog Tima interesektorska saradnja.

Ovom inicijativom Grad Pančevo želi da pokaže pravi partnerski odnos sa roditeljima koji su ključni nosioci u prevenciji nasilja u školama, rekla je Ivana Raičković, psiholog u OŠ “Branko Radičević” Pančevo i savetnik spoljni saradnik Ministarstva prosvete.

Nenad Dojčinović, direktor Mašinske škole Pančevo, naglašava da je saradnja između roditelja, škola i Grada Pančeva od suštinskog značaja za uspešnu prevenciju nasilja u školama.

Roditelji iz predškolskih ustanova i škola smatraju da su ovakve inicijative ključne za stvaranje bezbednog okruženja za decu.

Tribini “Prevencija nasilja u školama – saradnja sa roditeljima” prisustvovali su predstavnici Policijske uprave Pančevo, predstavnici Višeg javnog tužilaštva u Pančevu, prosvetni inspektori, psiholozi, direktori pančevačkih škola, predstavnici vrtića, predstavnici saveta roditelja škola u Pančevu kao i predstavnici škole roditeljstva koja je organizovana u PU “Dečija radost”.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Budi human - Helena