Yunet
 

Društvo

U toku radovi na novim dečijim igralištima u naseljima „Mladost“ i „Strelište“

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 17. maj 2024. • 11:00 •

U toku radovi na novim dečijim igralištima u naseljima „Mladost“ i „Strelište“

Naselje „Mladost“ uskoro će dobiti novo dečije igralište površine 225 kvadrata u neposrednoj blizini Hrama Svetog Save. Takođe, u ovom naselju uskoro počinje izgradnja još jednog, identičnog igrališta u blizini Mesne zajednice, najavljuje gradska menadžerka, Maja Vitman.

U toku je izgradnja novog dečijeg igrališta u Kozaračkoj ulici u naselju „Mladost“. Igralište će obuhvatati multifunkcionalni kompleks i jedno je od osam dečijih igrališta koja će biti postavljena na različitim lokacijama u gradu. Neposredna blizina Hrama Svetog Save izabrana je za jednu od lokacija jer je reč o centralnoj tački dešavanja naselja „Mladost“, gde mnogi građani vole da provode vreme, istakla je gradska menadžerka, Maja Vitman, prilikom obilaska radova.

Ovo je atraktivna lokacija i Mesna zajednica je upravo i delegirala ovo mesto. Ovde će biti postavljeno igralište za decu ukupne površine 225 kvadrata, i, kao što vidite, u toku su građevinski radovi koji su izvedeni na iskopu zemljine površine. U toku je tamponiranje i urađeni su ivičnjaci. Za koji dan će biti postavljuena mekana tartar podloga i naći će se osam novih sprava. Pored ovog igrališta takođe će još jedno biti postavljeno u naselju Mladost, u Sremskoj ulici iza Mesne zajednice, koje će izgledati identično ovog igralištu koje sada radimo, rekla je Maja Vitman, Gradska menadžerka.

Postavljanje igrališta jedan je od važnih infrastrukturnih projekata našeg grada, a od neprocenjivog je značaja za naše najmlađe sugrađane, istakla je Maja Vitman.

Pančevo sutra će svakako drugačije izgledati, samim tim što puno ulažemo u mlade, puno ulažemo u našu decu i želimo da im omogućimo što bolji i kvalitetniji život.

Postavljanjem igrališta, grad je odgovorio na zahteve Pančevaca, koji budno prate radove i raduju se njihovom završetku. Gradska menadžerka takođe je posetila i Strelište i radove na igralištu u Ulici Isidore Sekulić. I građani Strelišta veoma su zadovoljni dosadašnjim infrastrukturnim radovima grada Pančeva.

Četrdeset pet godina živimo na Strelištu, i evo, uvek su neki radovi i pozitivne stvari, svake godine. Ova vlast, SNS, prošle godine je menjala kompletan asfalt na ulicama, ove godine rade igralište, akcenat je na deci. Svake godine se nešto ulaže, svake godine se nešto događa, tako da je ovo prava stvar, rekao je Dragan Velisavljev.

Radovi na igralištima u toku su i na Kotežu 2 i Sodari, a uskoro će se početi sa radovima na igralištu u Cvijićevoj ulici na Strelištu, i igralištima u naseljima Tesla i Kotež 1. Nova igrališta neće izostati u svim naseljenim mestima: Banatskom Brestovcu, Jabuci, Banatskom Novom Selu, Glogonju, Kačarevu, Jabuci i Vojlovici, dok su u Starčevu i Omoljici već instalirana. Vrednost ovog projekta iznosi 65 miliona dinara.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Budi human - Helena