Yunet
 

Društvo

JKP „Zelenilo“: Narodna bašta spremna za lepo vreme

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 22. maj 2024. • 20:56 •

JKP „Zelenilo“: Narodna bašta spremna za lepo vreme

Javno komunalno preduzeće „Zelenilo“ ima posebnu ekipu koja je zadužena samo sa sređivanje Narodne bašte. Ovih dana rade na zameni starog rasada, novim letnjim, a pripremaju prostor oko Volijere i za predstojeću manifestacije Vajn vikend.

Narodna bašta omiljen je park Pančevcima, ali u njenim lepotama uživaju i posetioci našeg grada. Kako bi uvek bila sređena, Javno komunalno preduzeće „Zelenilo“ ima posebnu ekipu koja je zadužena samo za sređivanje ovog parka koji se prostire na 15 hektara.

– Počela je zamena cveća u cvetnjacima i u Narodnoj bašti, prvo od Volijere jer se tamo održavaju manifestacije, želimo da to uvek bude lepo. Počela je da radi fontana, nju smo prolećno sredili, a što se tiče košenja, Narodna bašta je uvek lepo pokošena. Za nju ne postoje neke ustaljene granice uvek se trudimo da ona bude na najvišem nivou što se tiče održavanja

Predstojećeg vikenda u Pančevu će po prvi put biti održana manifestacije Vajn vikend. Okopiće vinare i gastonome iz naše zemlje, a u Zelenilu kažu da će Narodna bašta biti spremna za sve one koji će posetiti ovaj događaj.

– Mi već sada pripremamo Narodnu baštu za takve manifestacije , pa u tom periodu, krajem maja očekujemo da će ona biti u svom najlepšem izdanju jer je to prelaz iz proleća u leto jer tada sve bude u cvetu

U Narodnoj bašti intenzivno se koriste dečja igrališta, a Ženja Marinković kaže da Zelenilo radi na tom da igrališta u celom gradu uvek budu sređena za najmlađe Pančevce.

– Ekipe su na terenu i trude se da održe funkcionalnost tih igrališta. U toku je prolećno sređivanje, zamena sedalnih delova, provera šrafova, pokretnih delova, farbanje gde je potrebno. Tako da će svih 90- tak igrališta koliko ih ima u gradu Pančevu biti ovog proleća obnovljeno

Sa dolaskom toplog vremena i visokih temperatura, Narodna bašta će biti omiljeno mesto gde uvek može da se pronađe hlad i osveženje. U Zelenilu objašnjavaju da je to zbog biljaka koje doprinose snižavanju temperatre, te je iz tog razloga primetna razlika u odnosu na temperaturu u samom gradu.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Budi human - Helena