Yunet
 

Društvo

U Kovinu održan Dečiji festival folklora u organizaciji KUD „Mladost“

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 10. jun 2024. • 09:00 •

U Kovinu održan Dečiji festival folklora u organizaciji KUD „Mladost“

Sa željom da građanima dočara lepotu folklora, Kulturnoumetničko društvo „Mladost“ iz Kovina organizovalo je humanitarni Dečiji festival folklor na letnjoj pozornici Centra za kulturu Kovin..Pored domaćina, u koncertu su učestvovala kulturnoumetnička društva iz Uljme, Vršca i Pavliša, a ceo događaj bio je humanitarnog karaktera.

Najlepšim igrama iz Srbije predstavili su se dečiji ansambli lokalnog kulturnoumetničkog društva, kao i gostujuća društva, KUD „Grozd“ i KUD „Laza Nančić“ iz Vršca, KUD „Branko Radičević“ iz Uljme i KUD „Đura Jakšić“ iz Pavliša. Veliki broj publike, ali i najmlađih učesnika, šarolikost nošnji i tradicionalna muzika doprineli su jedinstvenoj atmosferi u Kovinu.

Koncert je ujedno organizovan u znak podrške Vladimiru Vukotiću iz Mramorka, koji se trenutno nalazi u teškom zdravstvenom stanju. Humanitarnu akciju podržali su brojni sugrađani, članovi humanitarne organizacije Kovin-humano srce i Crveni krst Kovin.

Meštani Mramorka su pokrenuli humanitarnu akciju koja se nastavila i danima traje. Ljudi pomažu kako mogu, prodaju različite proizvode, jednu akciju je pokrenula i Medicinska škola, evo, tome se pridružio i KUD „Mladost“, svima se zahvaljujemo i nadamo se lepim vestima, rekao je Darko Novičić, Iz Mramorka.

Naročitu pažnju ove večeri privukli su članovi dečijeg ansambla kulturnoumetničkog društva iz Kovina, koje su ovog maja ostvarile ogroman uspeh osvojivši prvo mesto na festivalu „Zlatni opanak“ u Valjevu. Događaj je podržala Turistička organizacija opštine Kovin.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Budi human - Helena