Yunet
 

Društvo

Majka iz Padine stigla u porodilište uz pomoć pančevačke policije

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 11. jun 2024. • 04:59 •

Majka iz Padine stigla u porodilište uz pomoć pančevačke policije

Pripadnici Policijske uprave Pančevo još jednom su pokazali svoju efikasnost i spremnost na to da izađu u susret građanima. Naime, neočekivanim spletom okolnosti, patrola saobraćajne policije pritekla je u pomoć porodilji iz Padine i u poslednji čas je uspešno ispratila u porodilište

Jedna nesvakidašnja priča iz naših krajeva nedavno je dokazala da se ne govori uzalud kako „život piše romane“. U središtu zbivanja ovog puta našli su se službenici Policijske uprave Pančeva, čiju je, do tog trenutka mirnu smenu, prekinuo neočekivani telefonski poziv.

Sve je delovalo kao obična smena. Vršili smo pojačanu kontrolu saobraćaja na području Kovačice i Pančeva. Pola sata nakon ponoći pozvao me je telefonom zamenik komandira Saobraćajno-policjske ispostave, Dragan Vasilić, koji me je obavestio da su u Crepaji zaustavili putničko vozilo u kome se nalazi žena, kojoj je krenuo porođaj, rekla je Aleksandra Miljković Komandir Saobraćajne policijske ispostave Pančevo.

Iako se nikada do sada nisu susreli sa sličnom situacijom, policijski službenici munjevito su reagovali. Patrola je kod Skrobare susrela vozilo u kome se nalazio bračni par iz Padine. Mladi otac vozio je neprilagođenom brzinom kako bi na vreme stigao na Zvezdaru, gde je bio zakazan porođaj. Policija ih je već dva puta zaustavljala, ali se treća patrola pokazala kao treća-sreća, i situacija je dobila pravi filmski rasplet.

— Vozilo smo propratili kroz grad, gledali smo da najbržim i najkraćim putem dođemo do Beograda i da oni bezbedno stignu. Kasnije smo čuli, obavešteni smo da su stigli na vreme i da je porođaj prošao kako treba, što je nama bilo jako drago.

U epilogu, porodica iz Padine postala je bogatija za još jednog, trećeg člana. Rođen je prav i zdrav dečak, težak tri i po kilograma. Herojski čin pančevačke policije izazvao je zahvalnost mladih roditelja i oduševljenje sugrađana. Službenici pak skromno ističu da su se jednostavno našli u pravo vreme na pravom mestu, a da je njihova dužnost da u svakom trenutku izađu u susret građanima.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Budi human - Helena