Yunet
 

Kultura

Održana manifestacija „Susreti gajdaša“ u Kačarevu

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 24. avgust 2021. • 12:00 •

Održana manifestacija „Susreti gajdaša“ u Kačarevu

Manifestacija „Susreti gajdaša“ održana je po petnaesti put u Kačarevu. Organizator je Udruženje Makedonaca „Vardar“, uz podršku Nacionalnog saveta makedonske nacionalne zajednice u Republici Srbiji, Ministarstva kulture i informisanja i Grada Pančeva.

Kačarevo je i ove godine po tradiciji bilo mesto okupljanja najboljih gajdaša iz Srbije i Makedonije. Ovo je već 15. godina kako se održavaju i svake godine privlače sve više pažnje posetilaca. Zahvaljujući “Susretima gajdaša”, ovaj instrument će nastaviti da živi, kažu posetioci.

Na Susretima  gajdaša pod nazivom „Sličnosti i razlike“  u organizaciji Udruženja „Vardar“ iz Kačareva tradicionalno učestvuju izvođači iz naše zemlje i Makedonije.

Da sličnosti među ovim instrumentom postoje  svedoče nam  gajdaši, koji se svake godine predtavljaju  na ovoj manifestaciji i razmenjuju iskustva. Prema rečima učesnika, pravo  je bogatstvo u različitosti koja ih povezuje.

Osim gajdi, ove godine na manifestaciji posetioci su mogli da uživaju u zvucima frule, makedonske tambure, kavala, tapana i akapela izvođenje izvornih pesama. Manifestaciju su podržali Ministarstvo kulture i informisanja, Nacionalni savet makedonske nacionalne zajednice u Republici Srbiji i Grad Pančevo.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Budi human - Helena
Privredna akademija Novi Sad