Yunet
 

Kultura

Kroz igru “Potraga u muzeju” upoznavanje istorije Pančeva

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 7. oktobar 2021. • 17:24 •

Kroz igru “Potraga u muzeju” upoznavanje istorije Pančeva

U okviru „Dečje nedelje“ u pančevačkom Muzeju  po prvi put učenici i ostali posetioci će moći virtuelno da otključaju vrata ove kulturne ustanove  uz  pomoć aplikacije na telefonu. Kroz igru „Potraga u muzeju“ otkrivajuće  predmete koji se nalaze u njemu upoznaće istoriju  našeg Pančeva.

Narodni Muzej Pančevo aktivno se uključio u obeležavanje  „Dečje nedelje”, jer tada i najveći broj dece grupno poseti ovu kulturnu ustanovu. Po prvi put učenici će biti u prilici da koriste interaktivnu igru na svojim mobilnim telefonima „Potraga u muzeju“. Učenici četvrtog razreda  OŠ“Branko Radičević“ posetili su Muzej grada Pančeva .

Kroz igru „Potraga u muzeju“ učenici će imati zadatke da u njemu  pronađu predmete, umetnička dela, da odgovore na pitanja vezana za eksponate, umetnike i tako pobede u kvizu znanja.

Ineteraktivnu igru „Potraga u muzeju“ napravili su učenici četvrte godine Elektrotehničke škole „Nikola Tesla“ u saradnji sa kustosima Muzeja. Igra je namenjena deci uzrasta od 9 godina pa do najstarijih posetilaca.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena