Yunet
 

Kultura

Omladinski ,,Foto safari” i 40. izložba fotografije u Ivanovu

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 14. novembar 2021. • 11:55 •

Omladinski ,,Foto safari” i 40. izložba fotografije u Ivanovu

Dom kulture “Žarko Zrenjanin“ iz Ivanova i Foto grupa „Dunavac“ zajedno sa Foto-savezom Srbije organizovali su  40. Omladinsku izložbu fotografije Srbije. Ove godine prvi put organizovan je i omladinski “Foto safari” na kome je učestvovalo više od tridesetoro dece.

Mladi fotografi iz cele Srbije okupili su se ove nedelje u Ivanovu da na jubilarnoj 40. Omladinskoj  izložbi  fotografija predstave svoja umeća. Prikazane su fotografije selektovane u dve kategorije: kategorija do 16 godina i kategorija do 21 godine. Nagrađeni učesnici podelili su sa nama svoje impresije i očekivanja.

Ivanovo je po sedmi put domaćin ove izložbe koju organizuju Foto-savez Srbije  i Dom kulture “Žarko Zrenjanin“ iz Ivanova. Ovogodišnji Omladinski foto safariji koji se održava prvi put okupio je više od 30 učesnika iz cele Srbije. Pristiglo je oko 600 radova,  kaže  Marko Guran direktor Doma kulture „Žarko Zrenjanin“ iz Ivanova.

Majstor fotografije, sekretar Foto saveza Srbije Miroslav Predojervić govorio je o istoriji ove manifestacije kao i o značaju edukacije mladih ljudi o svetu fotografije. Član organizacionog odbora Zoltan Bisak govorio je o kvalitetu pristiglih radova kao i o načinu ovogodišnje organizacije same izložbe.

Organizatori su naveli da se manifestacija održala u skladu sa trenutnim epidemiološkim merama kao i da se nadaju da će sledeće godine biti više učesnika.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena