Yunet
 

Kultura

Održana Manifestacija “Dani kulture i tradicije nacionalnih manjina” u Kačarevu

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 13. decembar 2021. • 17:34 •

Održana Manifestacija “Dani kulture i tradicije nacionalnih manjina” u Kačarevu

Manifestacija Dani kulture i tradicije nacionalnih manjina održana je po treći put u svečanoj sali MZ Kačarevo. Organizator manifestacije je udruženje Etno kutak iz Kačareva. Predstavnici nacionalnih manjina izložili su svoje tradicionalne ručne radove i specijalitete.

Sa željom da Vojvodina i dalje bude primer multietničnosti i da se to bogatstvo nastavi udruženje Etno kutak iz Kačareva organizovalo je manifestaciju Dani kulture i tradicije nacionalnih manjina. Predsednica Saveta za rodnu ravnopravnost Grada Pančeva, Ivana Rosić, kaže da grad podržava rad svih nacionalnih manjina.

Predstavnici slovačke, mađarske i makedonske nacionalne manjine potrudili su se da na ovoj manifestaciji predstave svoju tradiciju na najlepši način.

Za organizaciju događaja, ali i za predstavljanje tradicionalnih slanih i slatkih srpskih specijaliteta potrudile su se žene iz udružena Etno kutak.

Učesnici manifestacije saglasni su da ovakva okupljanja nacionalnih manjina sa teritorije Pančeva učvršćuju prijateljstvo naroda ovog grada, koji ujedno čuvaju i neguju svoje tradicije.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena