Yunet
 

Kultura

Raspisan konkurs poezije i kratke proze „Rukopisi 45“

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 14. januar 2022. • 14:11 •

Raspisan konkurs poezije i kratke proze „Rukopisi 45“

Dom omladine Pančevoraspisao je 45. konkurs za Zbornik poezije i kratke proze mladih sa prostora bivše Jugoslavije. Prošle godine radove je poslalo više od 400 mladih autora, a organizatori ove godine očekuju još veći odziv.

Pančevački dom omladine prošlu godinu završio je jednom lepom humanitarnom akcijom. Tada je zajedno sa Klubom “Mislilac paketićima obradovao najmlađe sugrađane, koji su Novu godinu dočekali u pančevačkoj bolnici i Sigurnoj kući. Ova godina započeta je na radost mladih književnih nada, otvaranjem Konkursa “Rukopisi”.

Pravo učešća na konkursu imaju autori između 15 i 30 godina starosti koji pišu na ex-jugoslovenskim jezicima, kao i jezicima nacionalnih manjina. Do 20. februara svi zainteresovani treba da pošalju do 3 pesme ili do 3 kratke priče. Radovi nakreativnijih autora biće objavljeni u Zborniku, koji će iz štampe izaći početkom maja. “Rukopisi” su od velikog značaja za afirmaciju mladih književnih stvaralaca. Osim toga, pored promocije radova autorima omogućuje i da se međusobno upoznaju i druže.

U Domu omladine, tokom godine, mlade Pančevce očekuju brojni zanimljvi, ali i edukativni sadržaji. Osim književnih večeri, likovnih izložbi, muzičkih programa, nastaviće se i sa organizovanjem edukativnih radionica.

Dom omladine organizuje programe u saradnji sa mladima prateći savremene trendove i uvažavajući želje i potrebe svojih korisnika. U prostorijama ove kulturne institucije mladi svoje slobodno vreme mogu da provode kvalitetno, kroz druženje, učenje i negovanje pravih vrednosti.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Budi human - Helena
Privredna akademija Novi Sad