Yunet
 

Kultura

Fotografije morskih i okeanskih dubina u Kulturnom centru

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 26. mart 2022. • 19:41 •

Fotografije morskih i okeanskih dubina u Kulturnom centru

U foajeu Kulturnog centra Pančevo do kraja meseca biće izložene fotografije morskih i okeanskih dubina. Ova zanimljiva izložba nastala je u okviru Festivala podvodnog filma i fotografije, koji je u saradnji sa KC organizovao Klub podvodnih aktivnosti Pančeva.

Klub podvodnih aktivnosti Pančevo obradovao je po 19 put Ljubitelje sveta sakrivenog ispod površine “velikih voda”. Ovogodišnji Festival podvodnog filma i fotografije bio je skromnijeg sadržaja u odnosu na prethodne, ocenjuje profesor Slavko Makara, instrukor ronjenja u ovom Klubu. Kaže da zbog pandemije ronioci nisu bili u mogućnosti daistražuju egzotičnija dna svetskog mora, ali fotografije izložene u foajeu KC Pančeva svakako zavređuju pažnju.

Ljubitelji povodnog sveta fotografije mogu pogledti do kraja meseca. Organizatori festivala ove godine odlučili su da ne ocenjuju radove niti da nagrađuju autore, a izostali su i filmovi, navodi Makara. Planovi Za jubilarni XX festival, kako kaže, su veliki, a nada se da će ronioci biti u prilici da zarone u i egzotičnije vode.

Da bi “zarobili” pravi trenutak pod vodom, nije potrebno da budete profesionalni fotograf, ali morate biti odličan ronilac, kaže Makara.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena