Yunet
 

Kultura

Nova komedija u Narodnom pozorištu „Sterija“

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 30. mart 2022. • 13:32 •

Nova komedija u Narodnom pozorištu „Sterija“

Danas je u Narodnom pozorištu „Sterija“ počeo rad na novoj predstavi „Otkačena prosidba“ po tekstu Zorana Božovića, u režiji Petra Pjera Rajkovića.

U predstavi igraju : Miloš Đurović, Jovana Andrejević- Grujić, Sonja Radosavljević i Srđan Radivojević. Scenograf i kostimograf je Sofija Lučić, a za vranjanski dijelekat biće zadužen Bojan Jovanović.

Radnja predstave prati mladog profesora fonetike upoznaje mladu i ambicioznu devojku, koja mu predstavlja izazov zbog svog modernog načina govora i izgovora reči, da je nauči književnom govoru. Naravno, zaplet postaje složeniji kada se u čitavu priču umešaju njena majka i njegov otac. Do kraja predstave, profesoru će veći izazov predstavljati da osvoji modernu devojku. Složenim mehanizmima komedije, postiže se gradacija koja će svakom gledaocu omogućiti lični odnos i stav prema situaciji i junacima, a vrsta i količina smeha biće valorizacija dela.


„Zoran Božović je napisao aktuelnu komediju o svakodnevnim događajima i situacijama u kojima vidi dramske zaplete od velikog značaja za život. Za osnovu priče je uzeo poznatu melodramu Džordža Bernarda Šoa „Pigmalion“, ali je prilagođena našem mentalitetu i duhu vremena.“ izjavila je Snežana Udicki, direktorka NP Sterija Vršac

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Budi human - Helena
Privredna akademija Novi Sad