Yunet
 

Kultura

Zbornik 45. Rukopisa Doma omladine do kraja aprila

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 5. april 2022. • 20:22 •

Zbornik 45. Rukopisa Doma omladine do kraja aprila

Zbornik 45. Rukopisa Doma omladine iz štampe bi trebalo da izađe do kraja aprila. Njegova prezentacija planirana je za drugu polovinu maja, na manifestaciji koja okuplja autore objavljenih pesama i kratkih priča.

Na 45. konkursu Rukopisi, Doma omladine Pančevo, radove je i ove godine poslalo oko 400 mladih autora iz Srbije i republika bivše Jugoslavije. Najkretivnije kratke priče i pesme biće objavljene u Zborniku, koji će publici biti predstavljen u drugoj polovini maja, rekao je Nemanja Blagojević, urednik programa Doma omladine Pančevo.

Manifestaciju na kojoj će biti predstaljen novi Zbornik finansira Grad Pančevo. Na njoj će, kao i do sada, mladi autori biti u prilici da se upoznaju i druže. Kako bi manifestaciju podigli na još veći nivo ove godine Dom omladine aplicirao je za sredstva na pokrajinskim i republičkim konkursima.

“Rukopisi” su od velikog značaja za afirmaciju mladih književnih stvaralaca. Nemali broj puta dogodilo se da autori, koji su se čitalačkoj publici prvi put predstavili upravo kroz Rukopise, par godina kasnije budu u fokusu književnog sveta, navodi Blagojević. Pravo učešća na konkursu, sa tri pesme ili kratke priče, imali su autori od 15 do 30 godina.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena