Yunet
 

Kultura

Izložba „Akt“ u Galeriji savremene umetnosti

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 11. april 2022. • 15:00 •

Izložba „Akt“ u Galeriji savremene umetnosti

U Galeriji savremene umetnosti otvorena je izložba Nebojše Jocića pod nazivom ,,Akt“. Autor ove izložbe dobio je deset nagrada za slikarstvo i mozaik, a do sada je učestvovao na 230 kolektivnih izložbi u zemlji i inostranstvu .

Ona je proizašla kao nagrada za delo ,,Prinudna sloboda“ sa 49. Salona umetnosti Pančeva održanom 2019. godine. Zbog pandemije do realizacije je došlo nakon tri godine, pa je autor imao dovoljno vremena da osmisli izložbu. U sklopu izložbe postavljen je i video rad koji prati život jednog mikroorganizma. To je igra linije koja na pravi način povezuje elemente na slikama koje su predstavljene u prostoru, ističe autor.: Autor je stamostalno izlagao 48 puta i učestvovao na 230 kolektivnih izložbi u zemlji i inostranstvu.

Dobitnik je deset nagrada, a posetioci će ovu postavku biti u prilici da pogledaju do 18. aprila.Nebojša se bavi slikarstvom i mozaikom, aIvana Markez-Filipović, urednica programa vizuelnih umetnosti Kulturnog centra ističe da je ovaj umetnik pančevačkoj publici veoma poznat.

Autor je stamostalno izlagao 48 puta i učestvovao na 230 kolektivnih izložbi u zemlji i inostranstvu. Dobitnik je deset nagrada, a posetioci će ovu postavku biti u prilici da pogledaju do 18. aprila.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena