Yunet
 

Kultura

Svečano otvoreni ,,Starčevački dani knjige“

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 26. april 2022. • 17:01 •

Svečano otvoreni ,,Starčevački dani knjige“

U Galeriji ,,Boem“ otvoreni su ,,Starčevački dani knjige“. Ovaj festival posvećen knjizi, čitanju i čitaocima u naredna četiri dana biće mesto susreta aforističara, autora satiričnih priča i ostalih aktuelnih pisaca. Posebna pažnja kao i svake godine posvećena je najmlađim čitaocima.

Da su Starčevci veliki ljubitelji književnosti i pisane reči pokazatelj su i ovogodišnji ,,Starčevački dani knjige“ koji su svečano otvoreni u Galeriji ,,Boem“. Ove godine festival će trajati četiri dana, a posetioce očekuje raznovrstan program. Mnoga značajna imena iz aktuelne srpske književnosti bili su gosti ovog festivala u prethodne četiri godine koliko on postoji, ističe Darko Ješić direktor Doma kulture ,,29.novembar“.

Petar Andrejić, predsednik Saveta mesne zajednice Starčevo ističe da Mesna zajednica ima jako dobru saradnju sa ovim festivalom.

Ovogodišnji festival posvećen je Mehmedu Meši Selimoviću, pa će tim povodom za vreme trajanja festivala Dom kullture u Starčevu „poneti“ njegovo ime. Takođe plato ispred Galerije preimenovan je u Trg Meše Selimovića. Čast da prisustvuje ovom činu imala je umetnica Maja Poljak Petrović.

Tradicionalan nastup pesnika iz Beograda, Pančeva i okoline, tematske večeri u Kreativnom kulturnom klubu, promocija stripa, samo su neka od dešavanja koja se očekuju u naredna četiri dana, koliko traje festival. Neki od gostiju biće i pisci Vladimir Kecmanović, Muharem Bazdulj, Uroš Petrović, a na završnici poslednjeg dana biće promovisana emisija Agape sa novinarom Aleksandrom Gajšekom.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena