Yunet
 

Kultura

U Kulturnom centru Vršca otvorena izložba „Naša prava na našim rečima”

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 10. maj 2022. • 20:25 •

U Kulturnom centru Vršca otvorena izložba „Naša prava na našim rečima”

Foto: Kulturni centar Vršac

U Velikoj galeriji Kulturnog centra Vršac, u saradnji sa Ambasadom Meksika u Srbiji, otvorena je izložba „Naša prava na našim rečima”.

Izložbu čine radovi na kojima je prikazan po jedan član Univerzalne deklaracije o ljudskim pravima, slikom i narativno uz grafički prikaz radova na kojima se predstavlja Univerzalna deklaracija o ljudskim pravima kroz ilustracije meksičke umetnice Margarite Sada i adaptacije tekstova meksičke spisateljice Marije Jolande Arguello. Postavka je dvojezična, na srpskom i španskom jeziku.

Tokom svečanog otvaranja izložbe, mnogobrojnoj vršačkoj publici, obratili su se zamenik šefa misije pri Ambasadi Meksika u Beogradu Huan Roberto Gonsales Ramires, koji je iskazao zadovoljstvo što je publika u Vršcu pokazala interesovanje za postavku i meksičku kulturu.

Ispred Grada Vršca, goste i publiku je pozdravio član Gradskog veća za kulturu dr Trajan Kačina, koji je prisutnima pročitao i nekoliko članova Deklaracije o ljudskim pravima.

Toplu dobrodšlicu gostima i publici ispred Kulturnog centra Vršac poželeo je direktor Kulturnog centra Vršac Davor Stojković.

Svečanom otvaranju izložbe prisustvovao je i član Gradskog veća za obrazovanje Miroslav Lepir.

Izložba je će moći da se pogleda do 24. maja 2022. svakog radnog dana u vremenu od 9.30-14.00 časova.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena