Yunet
 

Kultura

Održan završni koncert Baletske škole u Kulturnom centru

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 8. jun 2022. • 17:21 •

Održan završni koncert Baletske škole u Kulturnom centru

Učenici Baletske škole ,,Dimitrije Parlić” predstavili su se pančevačkoj publici u prepunoj dvorani Kulturnog centra. Ljubitelji baleta uživali su u izvedbama Labudovog jezera kao i ostalim igrama koja su ovi učenici vredno pripremali.

Kraj školske godine Baletska škola ,,Dimitrije Parlić“ obeležava završnim koncertom. Učenici ne kriju uzbuđenje zbog koncerta i navode da se ubrzano pripremaju za karijeru profesionalnih igrača.

Možda najveći aplauz dobili su učeniciodseka za narodnu i savremenu igru, kao i klasičan balet. U ovoj školi u toku su polaganja maturskih ispita, kaže direktor baletske škole ,,Dimitrije Parlić” Milorad Vukobratović.

Pripreme za ovakve koncerte traju tokom čitave godine, jer je veoma bitno da se učenici prikažu u najboljem svetlu, kaže nastavnica Nataša Todović.

U srednjoj baletskoj školi ,,Dimitrije Parlić“ školska godina se završava 1. jula, kada učenici i nastavnici idu na zasluženi odmor. Za nove radne pobede ova školska ustanova svoja vrata otvara 15. avgusta, kada već planiraju pripremu narednog koncert za Dan škole 1. decembra.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena