Yunet
 

Kultura

Otvoren jubilarni 50. Ex Teatar Fest

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 9. jun 2022. • 17:06 •

Otvoren jubilarni 50. Ex Teatar Fest

Jubliarni 50. Ex Teatar Fest pod sloganom „BITI ili ne biti ČOVEK odrzava se do 12. Juna u Pancevu. Ove godine publika će imati priliku da vidi, pored predstava iz Srbije, uzvođače iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Slovenije. U sklopu festivala biće organizovane radionice i filmske projekcije.

Ex Teatar Fest ponosno slavi 50. jubilarno izdanje, kome se posebno raduju zaljubljenici u pozorišnu umetnost. To je jedna od retkih manifestacija, ne samo u Srbiji već i u regionu, koja je očuvale tako dugu tradiciju. Petodnevni festival je otvorila Marija Jevic, gradska većnica za kulturu i omladinu.

Petodnevni program je podeljen po tematskim danima koji se iz različitih uglova bave čovekom. Sunčica Milosavljević selektorka i umetnička direktorka 50. Ex Teatar Fest-a ističe da je festival od samog početka pratio najsavremenija, najaktuelnija i najprogresivnija dešavanja u pozorišnoj umetnosti.

Pred našom publikom naći će se čak 20 pozorišnih programa, svrstanih u više celina: predstave namenjene mladoj publici, plesne i neverbalne predstave, performansi i video radovi, celovečernje predstve koje se izvode na sceni, kao i ambijantalne predstave.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena