Yunet
 

Kultura

„Pevajmo srcem“ po 28 put u „Steriji“ u Vršcu

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 20. jun 2022. • 22:01 •

„Pevajmo srcem“ po 28 put u „Steriji“ u Vršcu

FOTO: vrsac.org.rs

U Narodnom pozorištu Sterija u Vršcu bio je održan 28. dečji festival „Pevajmo srcem“, koji organizuje udruženje muzičara „SAKS“ pod vođstvom profesora Ivana Kostića i dečji hor „Raspevano srce“. Festival je bio takmičarskog karaktera, a nakon takmičenja sledile su plesne tačke.


Brojna publika je nagradila aplauzom sve tačke koja su talentovana deca imala, a stručni žiri (Marina Kliska Čengeri, Jelica Kentera, Anica Arsić i Gabrijela Tošović) je nagradio sve učesnike. Prva mesta u svojim kategorijama osvojili su Viktor Kerkez, Laura Koci i Fabian Činč. Pobednik festivala, odlukom žirija i odlukom dečjeg posebnog žirija bio je Viktor Kerkez.


Organizatori su uputili reči zahvalnosti Gradu Vršcu koji je sufinansirao ovaj projekat preko konkursa iz oblasti kulture. U ime grada, zahvalnicu je primio dr Trajan Kačina, koji je ovom prilikom napomenuo da lokalna samouprava nastavlja da pruža podršku kulturnim dešavanjima na području Grada i da je saradnja udruženja koja se bave kulturom sa lokalnom upravom na zavidnom nivou.

IZVOR: vrsac.org.rs

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena