Yunet
 

Kultura

Dani prote Vase Živkovića

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 23. jun 2022. • 19:37 •

Dani prote Vase Živkovića

Počeli su Dani prote Vase Živkovića. Prvog dana nastupali su Dečiji hor i Podmladak Pančevačkog srpskog crkvenog pevačkog društva, kao i solisti Muzičke škole ,,Jovan Bandur”. Ovo romantično veče ulepšali su i stihovi Miroslava Antića i Vilijama Šekspira.

U Pančevu se i ove godine održavaju Dani Prote Vase Živkovića. Tradicionalna manifestacija već 22 put okuplja poštovaoce lika i dela ovog daleko poznatog Pančevca. Poetsko-muzičko veče, na kome su nastupili Dečiji hor Pančevačkog srpskog crkvenog pevačkog društva, okupio je veliki broj nasih sugradjana

U porti Svetouspenskog hrama čuli su se i zvuci ansambla pančevačke Muzičke škole „Jovan Bandur“, a publici su se predstavili Muzičko zabavište i Tamburaški orkestar osnovne muzičke škole.

I narednih dana publika će moći da uživa u zvucima dobre pesme, ali i besedama u čast prote Vase. Za to su se pobrinuli organizatori događaja Pančevačko muzičko društvo i Pančevačko srpsko crkveno pevačko društvo. Pokrovitelj manifestacije i ove godine je Srpska pravoslavna crkvea opština Pačevo ,,Centar”.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Budi human - Helena
Privredna akademija Novi Sad