Yunet
 

Kultura

Predstava ,,Ljubavne igrarije“ održana na trgu u Vršcu

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 9. jul 2022. • 08:53 •

Predstava ,,Ljubavne igrarije“ održana na trgu u Vršcu

U sklopu Vršačkog kulturnog leta, na velikoj bini na gradskom trgu, sinoć je, pred impozantnim brojem Vrščana odigrana predstava „Ljubavne igrarije (za mlađe i starije)“. Ova, inače hit predstava u regionu, predstavljala je „šlag na torti“ prve nedelje ove letnje manifestacije u organizaciji Kulturnog centra Vršac.

Prema rečima dr Trajana Kačine, člana Gradskog veća za kulturu, ovako značajan odziv publike na programe koji su protekle sedmice realizovani pokazao je da je koncept ovogodišnjeg programa za kulturno leto dobro zamišljen i da daje fantastične rezultate.

„Svake večeri imali smo simultano po nekoliko programa, koncerte, izložbe, balet, moderan ples, predstavu na trgu… Svaki od tih događaja privukao je publiku u broju koji je premašio očekivanja.Nije lako napuniti pozorište ili trg svake večeri, a u Vršcu to uspeva.To je dokaz da se dobro radi i da idemo u smeru koji gradska publika ceni. Nastavićemo da radimo za dobrobit Vršačana, a ujedno nastaviti da pružamo priliku udruženjima koja se bave kulturom da predstave svoj rad“, rekao je Kačina.

Nakon bogate prve nedelje Vršačkog kulturnog leta, kao centralni događaj leta, od 11. do 13. jula biće održan 23. po redu Međunarodni festival folklora „Vršački venac“.

„Kao i prethodnih godina Vršac će, u danima koji slede, biti domaćin mnogobrojnim ansamblima iz različitih krajeva sveta koji će ljubiteljima folklora prikazati svu lepotu pesama i igara zemalja iz kojih dolaze“, izjavio je Davor Stojković, direktor Kulturnog centra Vršac. U nastavku kulturnog leta očekuje nas preko šezdeset programa namenjenih različitim uzrastima i interesovanjima. Svi zainteresovani moći će da pogledaju razne izložbe, dečije predstave, filmske projekcije, koncerte, ulične performanse, te promocije kultura drugih zemalja. Ostaje nam samo da vas pozovemo da ispratite i uživate u svemu što smo pripremili za vas“ zaključio je Stojković.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena