Yunet
 

Kultura

Bogat program u okviru Kovinskog kulturnog leta

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 21. jul 2022. • 13:00 •

Bogat program u okviru Kovinskog kulturnog leta

U organizaciji Kulturnog centra Kovin a pod pokriviteljstvom Opštine Kovin od 26. Jula do 27. Avgusta u ovam mestu biće organizovano Kovinsko kulturno leto. Organizatori su se potrudili da pripreme program koji će zadovoljiti ukuse kako mlađe tako i starije publike.

Kovinsko kulturno leto počinje 26. Jula kada Kovin obeležava i svoju slavu, Svetog Arhangela Gavrila, koncertom grupe Kerber sa početkom u 21 sat. Tokom dana zainteresovani stanovnici ovog gradića i njihovi gosti biće u prilici da posete i Salon Kovina, koji se po prvi put organizuje.

Za najmlađe, Kulturni centar pripremio je dečje predstave koje će početi da se prikazuju poslednjeg vikenda jula, sa početkom u 19 sati. Programi u okviru kulturnog leta biće izveden na otvorenoj bini u centu mesta gde su postavljene i tribine.

Tradicinalno u okviru Kovinskog kulturnog leta biće priređene večeri mađarske i rumunske narodne tradicije, a posetici će moći da uživaju u predstavljanju folklrnog ansamlba iz Rumunije. Organizator Kovinskog kulturnog leta je Kulturni centar, uz podršku Turističke organizacije i pod pokroviteljstvom Opštine Kovin.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena