Yunet
 

Kultura

Kulturno leto u srcu grada

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 22. jul 2022. • 10:00 •

Kulturno leto u srcu grada

U okviru manifestacije „Kulturno leto u Pančevu”, koja je počela sredinom meseca, naši sugrađani i gosti mogu uživati u različitim muzičkim žanrovima. Organizatori su se potrudili da zadovolje različite ukuse, a gradska menadžerka Maja Vitman poželelela je ugodno leto svim građanima i gostima Pančeva i pozvala ih da uživaju u sadržajima ove manifestacije koja se održava u srcu grada.

Pančevci i gosti uživali su u nastupu mladih muzičara, koji su se prvi put predstavili u našem gradu i ne kriju zadovoljstvo što će ovog leta biti u prilici da uživaju u programima u samom srcu grada.

„Mnogo je lepo. Naša omladina je divna i treba im dati priliku da polkažu šta znaju i lepo je za nas koji smo u Pančevu da uživano u ovim muzičkim trenucima”, rekla je naša sugrađanka.

„Mnogo je lepo. Mi smo došli čamcima. Smešteni smo na obali, ali izlazimo. Super nam je ovde, lepo je, usluga, ljudi, nemam reči”, kaže gošća iz Beograda.

Repertoar „Kulturnog leta u Pančevu” je raznovrstan, od klasike i roka preko nezaobilazne filmske, ali i muzike iz crtaća.

„Odlučili smo ove godine da gradsko veće, odnosno većnica za kulturu Marija Jević, u saradnji sa Domom omladine, Kulturnim centrom i Gradskim muzejom, sadržaj letnjeg programa bude ovde u centralnom gradskom jezgu, u našem gradskom parku, koji kao što viodite je kompletno rekonstruisan i da ponudimo našim građanima jedno letnje osveženje. Do sada su se ovi programi održavali u Domu omladine i Kulturnom centru, a shodno tome da je cilj i ideja ovih radova da što više približimo kako mladima, tako i starijoj populaciji, svima onima koji su odlučili da ostaniu ili još uvek nisu otišli na godišnji odmor da budu uključeni u tekući sadržaj i uživaju u večernjem programu našeg kulturnog leta”, rekla je Maja Vitman, gradska menadžerka.

Tokom leta predstaviće se brojni lokalni bendovi uličnih svirača, kao i bendovi iz drugih gradova u čijem su sastavu Pančevci.

„Vršimo promociju pančevačkih uličnih bendova, što nam jako puno znači, a pored ovog sadržaja će biti i sadržaja za najmlađe, isto tako će biti i veliki broj radionica. Želim svima da uživaju, našim Pančevkama, Pančevcima i posetiocima grada Pančeva. U toku su radovi na pančevačkom keju. Svakako u večernjim satima i u kasnim popodnevnim satima oni koji žele naravno mogu leto da provedu na pančevačkom keju. Radujemo se završetku radova. To je svakako jedna od najvećih i najkapitalnijih investicija koje grad srovodi. Želimo da spustimo grad na reku i sledeće godine će ova vrsta sadržaja biti još upotpunjena i deo programa ćemo održavati i na našoj pančevačkoj promenadi”, navela je Vitman.

Ovogodišnje pančevačko kulturno leto trajaće sve do drugog septembra. Pored mnogo lokalnih i gostujućih bendova, očekuju nas i nastupi kulturno umetničkih društava, promocije knjiga, umetničke radionice, a Grad Pančevo i Dom omladine će u saradnji sa Regionalnim centrom za talente „Mihajlo Pupin” obeležiti i Dan nauke, 23. avgust. Tog dana će biti promovisani mladi talenti Pančeva koji su do sada pokazali zavidne rezultate i uspehe.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena