Yunet
 

Kultura

Pančevačkoj publici predstavio se bend „The LVCz”

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 23. jul 2022. • 16:50 •

Pančevačkoj publici predstavio se bend „The LVCz”

Grad Pančevo se i ove godine potrudio da našim sugrađanima ulepša vrele letnje dane raznim kulturnim sadržajima. U samom centru grada tokom jula organizuje se bogat muzički, umetnički i edukativni program koji će se nastaviti i tokom avgusta. Jedan od bendova koji se predstavio u okviru Kulturnog leta bio je i bend „The LVCz”.

Kulturno leto u Pančevu se nastavlja. U prijatnom ambijentu dvorišta Narodnog muzeja održan je koncert grupe „The LVCz”, a posetioci su, kako kažu uživali u dobroj muzici ovog benda, ali i ostalim sadržajima koji se organizuju iz dana u dan.

Bend koji je svoje ime izgradio svirajući „Amerikana bluz” ovim koncertom počinje svojevrsnu promociju novog albuma.

„Ovo je u stvari neformalna pred promocija albuma koji već dugo nastaje, a sada je konačno završen i pojaviće se negde u septembru. Tada ćemo naravno ponovo svirati i krenućemo na promotivnu turneju i tamo ćemo u oktobru ponovo svirati i biće promotivnih koncerata, kaže Aleksandar Žikić, iz benda „The LVCz”.

Pored brojnih posetilaca, koncert je svojim prisustvom uveličala i članica Gradskog veća zadužena za kulturu i omladinu Marija Jević koja je najavila šta nas još očekuje do kraja vrelog leta.

Grad Pančevo zajedno sa Usanovama kulture organiozuje zaista bogat sadržaj ove godine i potrudili smo se da on bude još bogatiji nego prošle godine. U tek renoviranom Gradskom parku smo smestili mnoge kulturne sadržaje. Potrudili smo se da program prilagodimo i mladima u našem gradu, pa tako je u sredu počela radionica karikature u Krugu gde se pedesetak mališana prijavilo za radionicu i bilo oduševljeno se za radionicu i sa velikim oduševljenjem su prihvatili da crtaju u Gradskom parku. Takođe je tu i kviz mislilac, potraga za blagom, kaže Marija Jević, gradska većnica za kulturu i omladinu.

Na programu „Kulturnog leta” očekuju nas još brojni koncerti, radionice za decu, književne večeri i ostali umetnički sadržaji. Program će se i ove godine završiti početkom septembra sa „Danima pančevačkog rok end rola” koji će se održati na paltou Kulturnog centra Pančevo.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Budi human - Helena
Privredna akademija Novi Sad