Yunet
 

Kultura

“Wind rock Fest” održan u Vršcu

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 4. avgust 2022. • 12:03 •

“Wind rock Fest” održan u Vršcu

Završeno je četvrto izdanje “Wind rock Fest” -a, a mnogobrojni ljubitelji muzike uživali su u odličnom programu tri noći, jer zbog kiše subotnji program prebačen je za nedelju, pa te večeri festivala nije ni bilo.

Na svečanom otvaranju u petak, okupljenima se obratio i član gradskog veća za kulturu dr Trajan Kačina.

– Čast mi je i zadovoljstvo što vam mogu poželeti dobrodošlicu, u ime grada Vršca na ovogodišnjem izdanju medjunarodnog Festivala Wind Rock Fest. Vršac je grad sa bogatim kulturnim životom, sa raznim festivalima i dogadjajima a od pre nekoliko godina, i rock muzika je predstavljena onako kako dolikuje. Wind Rock Fest festival osvaja srca ljubitelja rock muzike iz Srbije i inostranstva, pruža priliku za afirmaciju raznim bendovima i postaje tradicionalno desavanje u Vršcu, stavljajuci naš grad na mapi ljubitelja i posetilaca rok festivala. Ovom prilikom, u ime grada Vrsca želim čestitati organizatorima na fantastičnoj atmosferi, učesnicima želim puno uspeha, a publici da uživa u programu i da se vidimo i sledeće godine, istakao je dr Trajan Kačina.

Prve večeri festivala predstavilo nam se osam autorskih bendova, u okviru takmičenja neafirisanih bendova “Wind Rock Up”. Pobedu je odneo bend Majmunsko ostrvo iz Bačke Palanke, inače najmladji učesnici, dok su drugoplasirani i trećeplasirani bend bili Izgubizmo ( Bijeljina ) i Rulja INC ( Lazarevac ). Veče je zatvorio Nemi Pesnik, bend koji se predstavio publici svojim hitovima, i uz vesele tonove zatvorio četvrtak.

Petak je nekako bio rezervisan za pank tonove, a za to su se pobrinuli Sara Džesika Panker, prošlogosišnji pobednicipublikeWind Rock Up, i naravno najveći miljenici vrščana, Jorgovani ! Pored punk zvukova, Ortodox Celts su dodtanorazmrdali jezero svojim irskim zvukom, i zagrejali već vrućuatmosferu. Na kraju večeri bend koji iza sebe ima 42 godine karijere, pregršt hitova – Električni Orgazam! Uživale su svegeneracije u njihovim vanvremenskim hitovima, a ima ihpodosta.

Subota, koju smo svi željno isčekivali, nažalost zbog najavljenih olujnih vetrova i kiše, morala je biti odložena, na žalost velikog broja ljudi koji je došao da čuje svoje omiljene bendove – Iskaz, Ničim Izazvan i Brkove. Zbog navedenih vremenskih prilika, deo subotnjeg programa prebačen je za nedelju. Tako da smo imali priliku da u nedelju čujemo dugo očekivane Brkove u Vršcu, uz Iskaz, a takodje tu je bio i deo bendova iz nedeljnog programa, Seljačka Buna i Sanitarium. Nedeljno veče proteklo je bez vremenskih neprilika i kiše, ističu organizatori.

Organizacija festivala može biti zadovoljna posetom i atmosferom prva dva dana festivala, ali i poslednjim danom, obzirom da je deo programa prebačen.

Festival raste iz godine u godinu, i nadamo se da će se tako i nastaviti. Slobodnog smeštaja u gradu danima pre festivala nije bilo. Deo kojim nismo zadovoljni je vreme, koje je, uprkos svim prognozama i najavama pokvarilo sve planove pre svega publike, a potom i bendova i nas kao organizatora.

Ali ono što možemo najaviti je to da ćemo bendove koji ove godine trebali da nastupe a nisu, dovesti sledeće godine, objašnjavaju organizatori festivala.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Budi human - Helena
Privredna akademija Novi Sad