Yunet
 

Kultura

Na 52. festivalu „Žisel” glavne nagrade osvojili Aleksandr Stanić i Bojan Vojnov

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 9. avgust 2022. • 12:00 •

Na 52. festivalu „Žisel” glavne nagrade osvojili Aleksandr Stanić i Bojan Vojnov

Svečanom ceremonijom dodela nagrada završen je 52. Festival ameterskog filma ‚‚Žisel“. Cilj ovogodišnjeg festivala bio je da se na što bolji način prikaže život na selu.

Gran pri Međunarodnog festivala amaterskog filma osvojio je Pančevac, sedamnaestogodišnji Aleksandar Stanić za film “Pupin i ja”, a najbolji scenario za film „Ako tradicija nestane” potpisuje Dolovac Bojan Vojnov.

„Zahvaljujući divnoj ekipi koja je bila tu od samog početka da zajedničkimdoprinosom stvori jedno tako delo omogućilo je ostavljanje jednog traga u vremenu I prostoru u kom živimo. U tom velikom sudaru urbanog I modernog ostaje ostaje kompletna celina koja čini selo”, rekao je Bojan Vojnov, autor filma ‘’Ako tradicija nestane”.

Ove godine na festivalu je prikazano 18 amaterskih filmova, a pobednicima je nagrade uručio Dušan Lukić, direktor Doma kulture u Omoljici. On je takođe najavio i manifestaciju ‘’Porodični dani” koja počinje 10. avgusta.

„Odmah po završetku „Žisela” počinju 9. tradicionalni „Porodični dani” koji će trajati od 10 do 20. avgusta, na kojem će biti zastupljeni koncerti, dečije predstave kao i sportski turniri”, rekao je Dušan Lukić, diroktor Doma kulture “Vuk Karadžić” Omoljica.

Organizator Žisela je Dom kulture iz Omoljice, a festival su pomogli Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije, resorni sekretarijat, Grad Pančevo i Mesna zajednica Omoljica.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Budi human - Helena
Privredna akademija Novi Sad