Yunet
 

Kultura

Radionica veza u nedelju u Kačarevu

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 17. avgust 2022. • 08:30 •

Radionica veza u nedelju u Kačarevu

Udruženje žena „Etno kutak“ iz Kačarevo organizuje u nedelju 21. avgusta radionicu veza na jezeru. Cilj održavanja radionice je da se sačuva tradicija veženja, ali i ostalih ručnih radova i upoznavanje mladih sa starim zanatima.

Članice Udruženja žena „Etno kutak“ iz Kačareva veoma su angažovane tokom letnjih meseci. Posle učestvovanja na različitm bazarima, po treći put ove godine organizuju sada već tradicinalnu radionicu veza. Pozivaju zainteresovane da im se pridruže u nedelju 21. Avgusta na kačarevačkom jezeru. Obezbeđen je deo materijala za vez i svi oni koji žele da učestvuju mogu da ponesu konac za vez i pribor.

Ovom prilikom želim da pozovem sve one koji su zainteresovani da dođu, da nam se pridruže i da zajedno učimo da vezemo i da se družimo. Radionica je otvorenog tipa, mi smo pozvale sve, žene iz udruženja, meštane Kačareva, a biće i kupača na jezeru kao i svake godine pa nam se i oni pridruže. Veoma je značajno da se održava ova radionica zato što time želimo da sačuvamo tradiciju ručnih radova i starih zanata. Na ovaj način žene mogu i da nauče nešto novo i da na taj način doprinesu i svom budžetu jer je u poslednje vreme počeo da se traži ručni rad i vez.

Poslednjeg vikenda u avgust u Kačarevu je zakazan još jedan događaj. Po prvi put, takođe na kačarevačkom jezeru, biće organizovano kuvanje riblje čorbe, takmičarskog karaktera sa vrednim nagradama.

Zora Čubrić – predsednica Udruženja žena „Etno kutak“ Kačarevo

U 10 časova nas očekuje kuvanje riblje čorbe, organizator je MZ Kačarevo, a Udruženje žena učestvuje u organizaciji . Otvorenog je tipa, pozvali smo sve zainteresovane da dođu da se oprobaju u kuvanju riblje čorbe, da ponesu ribu, kotlić i da učestvuju 28. Avgust u 10 sati. Pripremili smo izuzetno vredne nagrade, a organizator obezbedjuje piće i rashađenje toga dana i naravno posle ćemo i da probamo riblju čorbu.

Udruženje žena „Etno kutak“ u narednom periodu očekuje i učešće na manifestaciji Banatski hleb koja će biti održana u Banatskom Novom Selu, kaoi na tradicialnoj Dolovačkoj štrudlijada početkom septembra.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena