Yunet
 

Kultura

Festival rumunske muzike u Banatskom Novom Selu od 25. – 28. avgusta

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 19. avgust 2022. • 07:50 •

Festival rumunske muzike u Banatskom Novom Selu od 25. – 28. avgusta

U Banatskom Novom Selu će od 25. do 28. avgusta biti održan Festival rumunske muzike i folklora. Na ovom prestižnom muzičkom događaju učestvovaće 1500 učesnika iz Srbije i gosti iz Rumunije.

Posle 18 godina u Banatskom Novom Selu biće održan Festival rumunske narodne muzike i folklora. Organizatori očekuju oko 1500 učesnika koji će svake večeri u 20 sati se predstaviti publici u dvorištu škole u Banatskom Novom Selu.

To je najveća rumunska manifestacija koja se kod nas održava. Očekujemo oko 1500 učesnika, a posetilaca bar još toliko. Velika je čast organizovati ovakva događaj ali i velika obaveza. Mi u Novom Selu još jednom ćemo pokazati da smo pravi domaćini.

U Novo selu stiži gosti iz cele Srbije kao i iz Rumunije. Ceo događaj podržao je Grad Pančevo, naglašava Boljanac.

Manifestacija će se održati od 25. do 28. avgusta i dugujemo veliku zahvalnost Gradu Pančevu koji je podržao ovako znčajan događaj. Ja sam zadovoljan jezikom koji imamo sa lokalnom samoupravom i zato dugujemo veliku zahvalnost Gradu Pančevu.

Pored muzičkog dela koji će svake večeri od 25. do 28. avgust počinjati u 20 sati, tokom dana biće oržavane i prateće manifestacije. Tako festval počinje tradicinalnom manifestacijom bantski hleb koju organizuje Udruženje žena „Novoseljanke“.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Budi human - Helena
Privredna akademija Novi Sad