Yunet
 

Kultura

Promocija srpske i rumunske nošnje u Alibunaru

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 28. avgust 2022. • 15:40 •

Promocija srpske i rumunske nošnje u Alibunaru

Udruženje žena Etno Art ‚‚Brakos“ po 14. put održalo je manifestaciju ‚‚Promocija narodne nošnje i bazar ženskog stvaralaštva“. Posetioci su uživali u srpskim i rumunskim nošnjama kao i u tradicionalnom folkloru.

Manifestacija ‚‚Promocija narodne nošnje i bazar ženskog stvaralaštva“ pocela je prikazom nošnje iz Srbije i Rumunije koju su članice Udruženja žena „Etno Art Brakos“ specijalno sašile za ovu priliku. Posetioci su bili u prilici da pogledaju haljine, suknje, bluze, ali I torbe koje su žene nekada nosile. Članice uduženja dugo su se pripremale, a kako kaže, Marija Ružan, predsedica udruženja, želja im je bila predstave dobru saradnju i sličnost srpske i rumunske kulture i običaja

Na manifestaciji su učestvovala i udruženja žena iz opštine Alibunar koja su svojim rukotvorinama i domaćim proizvodima itekako obogatile događaj.

Na kraju manifestacije posetioci su uživali u muzici crkvenog hora kao i u folkloru, a na kraju glavnog programa održana je i tribina o unapređenju znanja u oblasti projektnog planiranja.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Budi human - Helena
Privredna akademija Novi Sad