Yunet
 

Kultura

Festival „Pančevo grad igre“ od 16. do 18. septembra

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 9. septembar 2022. • 11:32 •

Festival „Pančevo grad igre“ od 16. do 18. septembra

U Pančevu će od 16. do 18. septembra biti održan Festival „Pančevo grad igre“ u organizaciji KUD-a „Stanko Paunović“ NIS-RNP. Na festivalu će osim ansambala iz naše zemlje, publika imati priliku da pogleda i nastupe ansambala iz Slovenije, Rumunije, Mađarske i Republike Srpske.

Kulturno – umetničko društvo „Stanko Paunović“ NIS – RNP novu sezonu počinje festivalom „Pančevo grad igre“ koji se po 13. put održava u našem gradu. Festival traje tri dana i biće održan na tri različite lokacije u gradu.

– Trodnevna manifestacija biće održana na nekoliko lokacija u gradu, otvaranje će biti 16. Septemba u 20 sati na letnoj pozornici Doma omladine, zatim će biti održan koncert narodnih igara i pesama naplatou ispred Gradske uprave Pančeva u subotu 17. Septembra u 17 sati i u nedelju 18. Septembra u 17 časaova biće održan još jedan koncert kod volijere u Narodnoj bašti. Biće održano i nekoliko pratećih programa, kao što su izložbe, dve radionice, jedna koreografska, druga etnološko likovna, posle koje će biti otvorena i izložba. Biće puno interesantnog sadržaja i verujem da će naši sugrađani uživati u programima našeg anslamla ali i ostalih učesnika. Ove godine imaćemo goste iz Slovenije, Rumunije, Repiblike Srpske, biće tu i domaćih ansambala, gosti iz Beograda. – ističe Dejan Trifunović – umetnički direktor KUD-a „Stanko Paunović“ NIS-RNP.

Prema rečima Dejana Trifunovića za sad nije održan jedan Festival zbog epidemije korona virusa, a publika koja će posetiti ovogodišnje će imati prliku da se upozna sa folklorom naroda koji žive u našem okruženju.

– Imali smo jednu godinu pauze, jer pre dve godine festival nije održan, ovo je 13 po redu i već su ansambli navikli da dolaze u naš grad. Ovo je pre svega festival igračkih ansambala, jer mi organizujemo i jedan pevački u novembru. Dobro je da ansambli rado dolaze u naš grad i da se odazivaju našim pozivima. Mislim da je to značajn doprinos kulturi našeg grada. – rekao je Trifunović.

Do kraja godine u Paunoviću najavljuju još interesantnih događaja, kao što je u decembru veliki generacijski koncert. Festival „Pančevo grad igre“ organizuje se uz podršku Grada Pančeva, pokrajinskog Sekretarijata za kulturu, Ministarstva kulture i Gaspromnjefta.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena