Yunet
 

Kultura

Koncert Zvonka Bogdana povodom 120 godina osveštenja Reformatske crkve u Vojlovici

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 26. septembar 2022. • 20:06 •

Koncert Zvonka Bogdana povodom 120 godina  osveštenja Reformatske crkve u Vojlovici

Povodom obeležavanja jubileja 120 godina osveštenja Reformatske crkve u Vojlovici je priređen trodnevni bogat kulturno – umetnički program. Poslednjeg dana ove proslave, tj. 25. septembra održan je koncert Zvonka Bogdana u organizaciji Mesne zajadnice Vojlovica i Grada Pančeva.

U Vojlovici je svečano obeleženo 120 godina osveštenja Reformatske crkve i organizovan 4. „Veliki susret Vojlovčana“. Manifestaciju su zajedno organizovali Reformatska hrišćanska crkvene zajednice i Mađarsko kulturno-umetničko društvo „Tamaši Aron” između 22. i 25. septembra. Specijalni gost bio je Zvonko Bogdan koji je na radost mnogih Vojlovčana odrżao koncert.

Vojlovački Mađari su 2007. godine na dan Kirvaja prvi put organizovali svetski susret Vojlovčana I od tada se svake godine ovaj praznik obeležava bogatim programskim zadržajem. Ova manifestacija je zbog toga značajna svim Vojlovčanima kako bi zajedno predstavili I sačuvali svoju tradiciju.

Manifestaciju je posetila I gradska većnica za kulturu I omladinu Marija Jević koja je istakla da u Pančevu živi 26 nacionalnih zajednica I da će grad nastavati sa radom kako bi svima izašao u susret.

Ovogodišnji Kirvaj organizovali su Mesna zajednica Vojlovica I Grad Pančevo. Tokom manifestacije održan je bogat kulturno umetnički program, a najmlađi su mogli da uživaju u vašaru.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Budi human - Helena
Privredna akademija Novi Sad