Yunet
 

Kultura

KUD „ Paunović“  spreman za  na novi dečji  koncert

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 28. oktobar 2022. • 13:36 •

KUD „ Paunović“  spreman za  na novi dečji  koncert

Kulturno – umetničko društvo „Stanko Paunović“ NIS RNP održaće u nedelju 30. oktobra koncert dečjih ansambala u velikoj sali Doma vojske. Ovaj koncert biće uvertira pred jubilarni 22.Etno glas koji će bit održan početkom novembra u okviru obeležavanja Dana grada Pančeva.

Mališani, članovi Kultruno – umetničkog društva „Stanko Paunović„ NIS -RNP od folkronog zabavišta do omladinskog ansambala održaće koncert u nedelju 30. oktobra sa početkom u 17 sati u sali Doma vojske. Biće ovo prilika da se po prvi put predstave nove koreografije.

– U okvirima obeležavanja Dan grada Pančeva, predstaviće se ansambli koji vežbaju u okviru našeg društva počev od folklornog zabavašti zaključno sa omladinskim ansamblom, učestovaće i polaznici škole frule, frulaški kvartet, kao i polaznic škole tambure i dečji tamburaški orkestar. – ističe Dejan Trifunović – umetnički direktor KUD „Stanko Paunović“ NIS RNP.

Več početkom novembra KUD Paunović se priprema za 22. Etno glas, festival izvornih pevačakih grupa koji će biti održan od 3. do 7 . novembra.

– Očekujemo dolazak ansambala i pevačkih grupa sa prostora čitave Srbije. U programu Etno glasa učestovaće KUD Sevojno iz Užica , pevačka gruba Crnućanka iz Gornjem Milanovca. Predstaviće se i članovi SKPD „Đetvan“ kao i MKUD Petefi Šandor iz Pančeva, guslar Miladin Karličić, kao i pevačka grupa Toše Proeski iz Kačareva, kao i domaćini muška i ženska grupa pevaca iz Paunovića. Mi smo zajedno sa Domom omladind organizatori festivla a sve je organizovana uz podršku grada Pančeva.

Krajem novembra u ovom kulturno umetničkom društvu pripremaju se za odlazak u Temišvar gde će održati koncert. Početkom decembra nastupaće u Novom Sadu, a za kraj godine se pripremaju za veliki godišnji koncert koji će biti održan polovinom decembra u Hali sportova na Strelištu.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena