Yunet
 

Kultura

Izložba “Pogled iz svemirskog broda” Velimira Vukićevića u Beloj Crkvi

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 8. novembar 2022. • 11:00 •

Izložba “Pogled iz svemirskog broda” Velimira Vukićevića u Beloj Crkvi

U galerijskom prostoru Muzeja u Beloj Crkvi otvorena je izložba Velimira Vukićevića „Pogled iz svemirskog broda“. Reč je o izložbi koja belocrkvanskoj publici predstavlja jednog od najpoznatijih umetnika keramike.

Serija radova “Izgubljeni u svemiru” govori o samom umetniku i njegovoj potrebi da na jedinstven način prikaže ne samo prirodni fenomen oblaka i kosmosa, već kroz osetljiv i nežan materijal ukaže na čovekovu potrebu za večnom potragom ka ostvarenju sna.

Izložba je otvorena krajem septembra, izloženi su radovi Velimira Vukićevića. Naziv izložbe je pogled iz svemirskog broda. Velimir je jedan od vrhunskih imena u izadi skulptura od porcelana. Izbor radova je sveden na definisanje teme oblaka kao prirodne forme koja je promenjiva, rekao je Igor Vokoun, direktor Muzeja u Beloj Crkvi

Skulpture iz ciklusa “Izgubljeni u svemiru” Velimira Vukićevića, svedoci su ne samo njegovog vrhunskog umeća rada u keramici, već predstavljaju I svojevrsnu iluziju slobode.

Kao ustanova smo primetili da zaista postoji zainteresovanje sa izlaganje skulpture uslovno rečeno neobičnim materijalima koji nisu toliko česti.

Velimir Vukićević radio je na Fakultetu primenjenih umetnosti do 2015 godine. Njegovi radovi izlagani su na izložbama širom sveta, a pojedini primerci se čuvaju u vodećim umetničkim kolekcijama. Izložba “Pogled iz svemirskog broda” otvorena je do 30. Novembra.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena