Yunet
 

Kultura

Biblioteka u Opovu omiljeno mesto mališana 

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 28. novembar 2022. • 17:04 •

Biblioteka u Opovu omiljeno mesto mališana 

Narodna biblioteka ,,Opovo“ se trudi da svakodnevno unosi novine u rad. Ove godine su za najmladje organizovali Kreativni klub u kome mališani uče nove veštine i podstiču kreativnost. Ovde mogu da saznaju i sve novine o kulturnom životu opštine.

Ove godine narodna biblioteka ,,Opovo“ započela je interesantan i jedinstven projekati. Uz pomoć Pokrajinskog sekretarijata za kulturu u biblioteci je formiran Kreativni klub sa ciljem da se deci poboljsa interesovanje za umetnost i podstakne kreativnost.

Katarina Nikolić Ralić, direktorka Opštinske narodne biblioteke ,,Opovo” 00:40 (Mi smo kao biblioteka preuzeli ulogu da širimo znanje među najmlađom populacijom, pa smo tako u martu započeli niz radionica koje će trajati do decembra kada ćemo predstaviti završetak projekta u vidu kolektivne izložbe dečjih radova i dodelu diploma, takođe će biti štampan i katalog sa fotofrafijama svega što smo pravili na ovim druženjima) – 1:12 (druženje koje je zaista bilo divno)

Slikanje, vajanje, ručni rad, vez, grafike, samo su neke od tehnika kojima se mališani ovde bave, a takođe tu su i priče o knjigama i stripovima. Radionice vode stručna lica iz sveta umetnosti.Katarina Nikolić Ralić, direktorka Opštinske narodne biblioteke ,,Opovo” 2:06 (Naše edukatorke su iz oblasti grafičkog dizajna i kerasmike i one se trude da približu deci apsolutno sve tehnike klasičnog slikarstva, ali i linoreza, gline, reciklaže, kolaže, a sada trenutno radimo novogodišnje ukrase kako bi ukrašavali naš prostor) – 2:35 (našoj ustanovi);

Veliki odziv dece na samim radionicama govori o njihovoj uspešnosti.

(Imamo decu koja dolaze od samog početka, neko dolazi periodično. Mi smo prošlog meseca shvatili da imamo previše dece na jednom času, pa s,mo morali da ih podelimo u mlađu i stariju grupu da bi smo na kvalitetniji način provodili vreme sa njima. Izuzetno smo radosni što smo prostor koji imamo dali mališanima, dali smo im znanje, material za rad, sredstva, a na njima je samo da dođu i uživaju ) – 2:02 (provodili vreme sa njima); 2:38 (izuzetno smo radosni) – 2:50 (da uživaju). Na radost mnogih, aktivnosti kluba će se nastaviti i tokom naredne godine, a prijave za učestvovanje u kreativno-likovnim radionicama su svakog radnog dana, dok se radionice održavaju subotom od 11 do 12 i od 12 do 13 sati.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena