Yunet
 

Kultura

Galerija za ponos

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 4. decembar 2022. • 10:30 •

Galerija za ponos

Galerija ,,Jovan Popović“ u Opovu prepoznatljiva je po svom izgledu i ističe se kao jedinstvena i prepoznatljiva u Južnom Banatu, ali i šire. Nedavno je obeležila 50 godina postojanja, a u ovom galerijskom prostoru održavaju se brojne izložbe, trenutno je u toku internacionalna postavka italijanskog autora.

Galerija ,,Jovan Popović“ u Opovu nedavno je obeležila 50 godina od osnivanja. Davne1970. godine prema idejnom projektu Velibora Stefanovića njenog prvog upravnika arhitekate Spasoja Krunića i Milorada Berbakova projektovali su ovo značajo zdanje koje je smatrano jednimm od najlepših ostvarenja regionalne arhitekture u Vojvodini tog vremena.

Od početka godine galerija je ugostila dve internacionalne izložbe. Jednu nakon Međunarodne kolonije mladih umetnika „Opovo 2022“, a druga je trenutno u toku.

Da je ova galerija ponos svih Opovčana, pokazalo se i tokom otvaranja izložbe.

Inače ova galerija poznata je po tome što često organizuje izložbe umetnika klasičnog slikarstva, brojnih fotografa, ali i izložbe savremene umetnosti kao što su video instalacije. Izložba Italijanskog umetnika Masima Francalancija biće otvorena do kraja decembra.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena