Yunet
 

Kultura

Danka Stojiljković: Muzika je lek

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 1. januar 2023. • 14:31 •

Danka Stojiljković: Muzika je lek

Kada se spomene ime Danka Stojiljković muzički stručnjaci, kolege i publika koji vole i cene kvalitetno pevanje dobro znaju o kome je reč. Ona je prvog dana nove godine bila gost emisije Lice nacije.

Danka Stoiljković, bila je prvi gost Lica nacije, u 2023. godini. Rođena je u Alibunaru, a sa 14 godina počela je da gradi muzičku karijeru. Snimila je mnogo trajnih snimaka za Fonoteku Radio Beograd i Radio Novi Sad. Svoj prvi solistički koncert održala je upravo u Pančevu 2005. godine. Ona je gostujući u emisiji Lice nacije otkrila da joj je od samog početka karijere otac bio najveći kritičar.

Radio Beograd I PGP-RTS imaju najveću fonoteku u Evropi, s obzirom da su pevači iz cele Jugoslavije dolazili upravo u glavni grad da snime svoje pesme, kaže Danka. Ona je istakla da će digitalizacija koja se očekuje uskoro sačuvati ovo blago, kao i mlađe generacije, koje i pored moderne muzike ipak prepoznaju kvalitetnu pesmu.

Danka je na kraju razgovora istakla da je muzika lek. „Kad pevam tada me ništa ne boli“, zaključila je ona, i svim gledaocim televizije Pančevo poželela sve najbolje u Novoj godini.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Budi human - Helena
Privredna akademija Novi Sad