Yunet
 

Kultura

„Apsolut II“ u Galeriji Narodnog muzeja Pančevo

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 2. februar 2023. • 09:00 •

„Apsolut II“ u Galeriji Narodnog muzeja Pančevo

U Galeriji Narodnog muzeja Pančevo otvorena je izložba slika i skulptura autora Jovana Pantića pod nazivom „Apsolut II“. Izloženi radovi ovog autora predstavljaju njegov višegodišnji stvaralački poduhvat.

Izožba slika i skulptura autora Jovana Pantića „Apsolut II“ koja je otvorena u Galeriji Narodnog muzeja prikazuje načine na koje je umetnik u svojim radovima koristio kontraste boja i formi, kao i mogućnost da se pojedine slike sagledaju vertikalno, ali i horizontalno. Ova izložba, kako kaže, predstavlja razvoj njegovog umetničkog rada tokom godina.

Jovan Pantić, rođen je 1950. godine u Valjevu, osnovne studije na Fakultetu likovnih umetnosti u Beogradu završio je 1976. godine, a zvanje magistra umetnosti 1982. stekao je na Fakultetu primenjenih umetnosti u Beogradu iz oblasti konzervacije slika. Tokom svoje karijere napravio je mnoštvo izložbi, a kako kaže, u Pančevo se uvek rado vraća.

Pantić je takođe dobitinik brojnih nagrada i priznanja iz oblasti zaštite kulturnih dobara, a njegovu izložbu “Apsolut II” mozete da pogledate u Galeriji Narodnog muzeja do 24. februara.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Budi human - Helena
Privredna akademija Novi Sad