Yunet
 

Kultura

“Vojničke ljubavi zauvek”

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 27. februar 2023. • 14:30 •

“Vojničke ljubavi zauvek”

Dokumentarni film „Vojničke ljubavi zauvek“, rađen u produkciji Vojnofilmskog centra „Zastava film“, Uprave za odnose sa javnošću Ministarstva odbrane i „Optimistik filma“ premijerno je prikazan u Jugoslovenskoj kinoteci.

Nakon prikazivanja filma na brojnim međunarodnim filmskim festivalima i beogradska publika bila je u prilici da pogleda film čiju režiju potpisuje nagrađivani reditelj Željko Mirković. Film „Vojničke ljubavi zauvek“ predstavlja vanvremensku priču o traganju za ljubavlju i smislom života ispričanu kroz dvadesetogodišnju vremensku lentu vojničkog života glavnih junaka.

Dokumentarni film imao je uspešan festivalski život, o čemu svedoči 14 osvojenih internacionalnih nagrada. Ekipu koja stoji iza dokumentarnog filma „Vojničke ljubavi zauvek“ predvodio je direktor Vojnofilmskog centra „Zastava film“ Uprave za odnose sa javnošću pukovnik Goran Ikonić.

Film je nedavno osvojio još četiri nagrade za najbolji dokumentarni film i to tri nagrade na festivalima u Indiji i jednu nagradu na njujorškom festivalu „International Gold Award“.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena