Yunet
 

Kultura

Zbornik „Rukopisi 46“ u pripremi

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 27. februar 2023. • 15:00 •

Zbornik „Rukopisi 46“ u pripremi

Prošle nedelje završen je konkurs za Zbornik „Rukopisi 46“. Pristiglo je 265 mejlova na konkurs, a o radovima koji će se naći u Zborniku u narednom periodu odlučivaće žiri. Planirano je da Zbornik „Rukopis 46“ bude objavljen polovinom maja, kažu u Domu omladine Pančevo.

Mladi uzrasta od 15 do 30 godina koji pišu na jezicima bivših jugoslvoenskih republika kao i na jezicima nacinalnih manjina u Republici Srbiji imali su priliku da do 20. Febuara pošalju pesmu ili kratku priču na konkurs za Zbornik Rukopisi, koji ove godine izlazi po 46 put.

Na konkurs je pristiglo 265 radova. Konkurs je bio namenjen mladima od 15 do 30 godina koji pišu na jezicima bivših jugoslovenskih republika, kao i na jezicima nacinalnih manjina u Republici Srbiji. Rukopisi su zbornik poezije i kratke proze mladih sa prostora bivše Jugoslavije sa tradicijom dugom više od 46 godina. – ističe Jelena Pešić – PR Doma omladine Pančevo.

U narednom periodu žiri će pregledati i pročitati sve radove i odlučiti čiji tekstovi će se naći u novom Zborniku. Sam kvalitet pristiglih radova će i odlučiti čija pesma ili kratka priča će biti objavljena ove godine.

Sada naš žiri čeka težak posao, jer će morati da vrše selekciju radova koji su stigli i izaberu radove koji će se naći u Zborniku. Rezultati konkursa biće objavljeni početkom maja, a trodnevni festival na kome će se promovisati Rukopisi 46 će biti polovinom maja. – naglašava Pešićeva.

Dom omladine Pančevo planira da polovinom maja organizuje trodnevni festival u okviru koga će ljubitelji poezije i proze imati priliku da se upoznaju sa autorima koji će doći da predstave svoje radove u Pančevo.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Budi human - Helena
Privredna akademija Novi Sad