Yunet
 

Kultura

Izložbom „Stvaroci Opova“ počeli dani opštine Opovo

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 25. maj 2024. • 07:57 •

Izložbom „Stvaroci Opova“ počeli dani opštine Opovo

U Galeriji Jovan Popović u Opovu otvorena je izložba „Stvaraoci Opova“ na kojoj je predstavljeno 88 radova, 35 izlagača. Ovo je jubilarna 30 izložba koja svake godine predstavlja uvod u manifestaciju Dani opštine Opovo. Posetioci će moći do 24. juna da pogledaju radove koje su pripremili umetnici sa teritorije opštine Opovo.

Izložba „Stvaroci Opovo“ u galeriji Jovan Popović u Opovu svake godine okupi veliki broj umetnika koji svojim sugrađanima žele da predstave svoje radove. Ove godine mlad umetnik Filip Radosavljević po prvi put se izlaže na ovoj izložbi.

– S obzirom da sam ja veliki fan naučne fantastike biće mi drago ako neko može da prepozna ovu scenu. Veoma mi je drago da sam mogao da učestvujem na ovoj izložbi, i neko može da prepozna ovo što sam ja slikao

Slikarka Olja Nikonova pre 30 godina je iz Rusije došla u Srbiju. Voli da slika pejzaže, ali je ove godine odlučila da naslika i hor Harmonium u kome peva.

– Mi svake nedlje dolazimo dva puta nedeljno kako bi naučili nešto i pevali. Zato mi se rodila ideja da naslikam hor i da tako obradujem svoje horiste. Za godinu ipo dana koliko sam u horu stekla sam prijatelje i lepo se družimo i prijatno je biti sa njima,rekla je Olja Nikonova – slikarka

Ove godine u Galeriji Jovan Popović predstavljeno je 88 radova, 35 izlagača, kaže Katarina Ralić Nikolić direktorka Kulturnog centra Opovo. Ona ističe da svake godine se povećava broj umetnika koji predstavljaju svoje radove na izložbi koja je posvećena njihovom mestu.

– Izuzetno nam je drago da svake godine imamo sve veći broj izlagača sa tertorijije opštine Opovo tako da nam je drago što što možemo da podržimo naše sugrađene, njihov rad, u krajnem slučaju ovo jeste njihova galerija. Inicijativa je bila kada je 1994 godine počeli da se obeležavaju Dani opštine Opovo , svake godine su se aktivnosti povećavale i sada imamo menifestaciju na koju možemo da budemo veoma ponosi, rekla je Katarina Ralić Nikolić – direktorka KC Opovo.

Izložba će biti otvorena do 24. juna. U programu otvaranju učestvovao je i hor Harmonium, koji je za sve posetioce pripremio program inspirisan gradskim pesmama.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Budi human - Helena